Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Altıeylül Belediyesi Sanat Merkezi hizmete girdi

Altıeylül Belediyesi Sanat Merkezi hizmete girdi

Altıeylül Belediyesi Türk Müziği Eğitim ve Sanat Merkezi´ni hizmete açtı.

Altıeylül Belediyesi Türk Müziği Eğitim ve Sanat Merkezi´ni hizmete açtı.
Bahçelievler Mahallesi Teknik Lise caddesinde hizmet verecek olan sanat merkezinin açılışına Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, AK Parti Balıkesir İl Başkanı Hasan Demiraslan, AK Parti Altıeylül İlçe Başkanı Ayhan Atahan, CHP Karesi İlçe Başkanı Onur Ayan ve çok sayıda davetli katıldı.
Altıeylül Belediyesi tarafından projelendirilip hayata geçirilen Türk Müziği Eğitim ve Sanat Merkezi´nin açılışında yaptığı konuşmada Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı şunları söyledi: ?Müzik dildir, kederleri elemleri anlatır. Müzik ruhtur, dinamiktir. Toplumlar müzikleri ile birbirlerini tamamlarlar, anlarlar. Bu bağlamda müzik alanında yapılacak her işin paydasında insan vardır. Sanatın ve sanatçının her daim yanında olmak bizim önemli görevlerimiz arasındadır. Merkezimiz Balıkesir Musiki Derneği ile imzalamış olduğumuz protokol kapsamında Balıkesir Türk Müziği Topluluğu kurucusu Bestekâr Sıtkı Sahil´in yönetiminde konusunda uzman eğitimciler marifetiyle, ses, dini musiki, keman, ud, klarnet, ney, bağlama, ritm sazlar gibi alanlarda hizmet verecektir. Ayrıca tam bir profesyonel ekip olan Altıeylül Türk Müziği Topluluğu bünyemizde görev yapacaktır. Bu topluluğun en büyük özelliği her türlü müziği yapabilecek kapasitede ve donanımda olmasıdır.? dedi.
Projenin mimarı Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu açılış töreninde yaptığı konuşmada Türk müziği ve sanatına hizmet etmenin önemine değindi.
Sanat merkezi açılışında son konuşmayı yapan Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, büyük bir devlet ve millet olmanın göstergelerinden olan türkülere, deyişlere, şiirlere değinerek şöyle konuştu: ?Biz büyük bir milletiz, büyük bir devletiz. Büyüklüğümüzün göstergelerinden bir tanesi de türkülerimiz, deyişlerimiz, şiirlerimiz. Bunlar olmadan büyük millet büyük devlet olunmuyor. Bu konu önemsendiği için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.? dedi.
Protokol konuşmalarının ardından kurdele kesimi yapılarak Sanat Merkezi hizmete açıldı. 6 eğitim sınıfı bulunan merkezi gezen misafirlere Balıkesir Türk Müziği Topluluğu kısa bir müzik dinletisi sundu. Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı