Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

Almanyadan Tatile Geldi 4 Torba çöp topladı

Almanyadan Tatile Geldi 4 Torba çöp topladı

Wilfried Haeffner adındaki Alman turist yaz tatili için geldiği Erdekte çöp topladı.

Wilfried Haeffner adındaki Alman turist yaz tatili için geldiği Erdek`te çöp topladı.
Çünkü; piknik yapmayı bilen ama piknik bittikten sonra çöpünü poşetlere koyup götürmeyi bilmeyen piknikçiler yüzünden doğaya çok zararlı çoğu plastik atıkları toplamak Alman turist ile And Kamping sahibi Ahmet Aloğlu`na kaldı.
Olay şöyle gelişti:
Alman turist karavanı ile Erdek Ant Kamping`e geldi. Denize giren güneşlenen Wilfried boş zamanını değerlendirmek için kamp sahibi Ahmet Aloğlu ile birlikte internetten gördüğü Kirazlı Manstırı`na gitti.
17 kilometre mesafede ve 1 saatte gittikleri ormanlık alanda bulunan Kirazlı Manastırı çevresinin gelişi güzel atılmış çöp yığınlarını gören Alman turist şaşkına döndü.
Manastır ve çevresinin dünya harikası bir yer olduğunu ancak çöp yığınlarıyla birçok yerin kaplanmış olduğunu ve bu güzelliklerin bu hale gelmesinden üzüntü duyduğunu söyleyen Alman turist Wilfried Haeffner (67) yaz tatilini geçirdiği Ant Kamping sahibi Ahmet Aloğlu (67) ile birlikte çevredeki çöpleri toplamaya karar verdi.            
Gördükleri çirkinlik karşısında kendisinin de üzüldüğünü belirten kamp sahibi Ahmet Aloğlu, "Ben,Manastırı ziyaret sonrası Alman turistin bir temizlik kampanyası başlatalım, kimse gelmezse ikimiz toplarız, bir başlangıç olur deyince kampa geri döndük ve gerekli çöp torbalarını aldıktan sonra yeniden yorucu bir yolculuktan sonra manastıra vardık" dedi  ve gelişmeleri şöyle anlattı:
MUHTAR İLGİ GÖSTERMEDİ
 "Bu arada, yolumuzun üzerinde bulunan Yukarı Yapıcı köy muhtarı ile konuşma imkanımız oldu, ona " köyden gençleri toplayabilirsen gelsinler biz manastıra gideceğiz çöpleri toplamaya hem bize katılırlar hem de onlara eğitim olur, çevrelerine sahip çıkmayı öğrenirler" dedik  ancak bu konunun ilgilerini çekmediği daha ilk konuşmada heyecan duymadığından anlaşıldı, zaten kimse de ne geldi ne aradı; sanırım köylü arkadaşlar yaptığımızın pek akıllıca olmadığını düşündüler!
Yanımıza büyük boy çöp torbalarından 8 adet ve popüler piknik mekânlarına asmak için hazırladığımız "çöp bırakmayınız" afişlerini aldık. İlk olarak Manastırdan önceki çeşme başında çöp toplamaya başladık. 
Sonra gerek piknik masası başına gerekse çeşme başına "çöp bırakmayınız" afişlerini astık...
ÇÖPLER 2 SAATTE TOPLANDI
Burada ikimiz, iki saatlik bir uğraş sonucu 4 torba çöp topladık ve ağaçların altını temizledik. Topladığımız çöp torbalarının ağzını bağlayıp, ağacın altına bıraktık. "çöp bırakmayınız" yazılı afişimizi de oraya astık .
Torbalarımız bittiğinden ve bu ana kadar 2 saatlik uğraş sonucu yorulduğumuzdan, diğer popüler piknik alanı olduğunu sandığımız yerlere de afişlerimiz asıp kampımıza geri döndük."  Erdem Özcan


Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 17.1 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Salı 16.2 ° / 3.9 ° Güneşli