Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

ALMANYA´DAN GELDİLER ANITA GİTTİLER

ALMANYA´DAN GELDİLER ANITA GİTTİLER

Almanya Balıkesirliler Derneği yöneticileri Balıkesir´de

Almanya Balıkesirliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı ve Yöneticileri Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu´nu ziyaret ettiler.
Kafaoğlu ile bir süre görüşen dernek yöneticileri, ardından Gaziosmanpaşa mahallesinde bulunan ?15 Temmuz Şehitler ve Ömer Halisdemir´ Anıtı´nı ziyaret ederek şehitlerimiz için dualar okudular.
Almanya Balıkesirliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ramazan Köyden ve Yöneticileri Almanya´ da sosyal medyada ve yazılı basında takip ettikleri ´15 Temmuz Şehitleri ve Ömer Halisdemir Anıtı´nı yerinde görmek için Altıeylül Belediyesi´ne geldiler.
Başkanı makamında ziyaret eden misafirler Başkan Kafaoğlu´na ?Başkanım ?En Anlamlı Anıt Ödülü´ aldığınızı duyduk ve bu gurur verici bir durum. Bizler de Almanya´dan geldik sizleri tebrik edelim, anıtımızı yerinde görelim istedik.? dediler.
Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu Almanya´dan gelen misafirlerine, Gazi Osman Paşa Mahallesinde yapılan 15 Temmuz Şehitleri ve Ömer Halisdemir anıtını yerinde tanıttı.
Kafaoğlu ??Ortadaki gördüğünüz resim 15 Temmuz gecesi otuz kurşun ile ilk şehit olan Ömer Halisdemir sağında ve solunda Balıkesirli hemşerilerimiz Özel Harekâtçı Turgut Solak ve Mustafa Serin´in resimleri var. Tabi o gece şehit olan 249 şehidimizin isimleri ve memleketleri de yazıyor. Arkada görmüş olduğunuz 15 adet Türk bayrağı 15 Temmuz´u ifade ederken 25 metre uzunluğundaki Türk Bayrağı ise Bağımsızlığımızı ifade ediyor. Yıldızın içindeki diğer küçük otuz yıldız ise Ömer Halisdemir´in vücuduna isabet eden otuz tane kurşunu ifade ediyor. Resimlerin ve isimlerin üstüne de milli şairimiz Akif´in ?Ya Rab Bir Hilal Uğruna Ne Güneşler Batıyor´ dörtlüğünü yazdık.? bilgilerini aktardı.
Başkan Kafaoğlu misafirlerine 15 Temmuz Kalkışmasını unutturmayacaklarının altını çizerken ?Yeni gelen nesillere de 15 Temmuz´u unutturmayacağız. Kırsal mahallelerimizdeki 2.500 öğrencimizi sinema günleri münasebeti ile otobüslerle ilçemize getireceğiz. İlk önce 15 Temmuz Şehitleri ve Ömer Halisdemir Anıtı´nı ziyaret edeceğiz. O gece yaşanan olayları anlatarak 15 Temmuz´u unutturmayacağız. Anıtla ilgili olarak Ankara´da Türkiye´de 15 Temmuz´dan sonra yapılan ?En Anlamlı Anıt Ödülü´nü aldık. Anıtın etrafına konulacak olan led ekranlarda, 15 Temmuz gecesi yaşanan olayları ve hazırlattığımız kısa filmi ziyarete gelen vatandaşlarımıza göstereceğiz. 15 Temmuz gecesi mücadelemiz kurtuluş savaşından sonraki en önemli mücadelemizdi. Unutmadık, unutturmayacağız.´´ şeklinde konuştu.
Ziyaret sonunda, Almanya Balıkesirliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı ve Yöneticileri Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ile birlikte anıt önünde hatıra fotoğrafı çektirdiler.
Haber Merkezi



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli