Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Almanlardan Balıkesir´e dev yatırım yolda

Almanlardan Balıkesir´e dev yatırım yolda

Aırbus uçaklarının camları, Mercedes ve BMW yedek parçaları Balıkesir´de üretilecek.

Alman Daimler ailesinden Balıkesir´e dev yatırım geliyor.
Balıkesir Sanayi Bölgesi gelişen sanayisi ile Türkiye´nin hatta dünya´nın gündemine oturmaya devam ediyor.
Düzenli yapısı, önemli fabrikaları ve bulunduğu konum ile dikkatleri üzerine çeken Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi yurt dışından gelen yatırımcıların cazibe merkezi oldu.
Çinli yatırımcılardan sonra Balıkesir Sanayi Odası´nın daveti ile arazi incelemelerinde bulunmak üzere, Balıkesir Organize Sanayi Bölgesine gelen PD Grup yetkilileri müjdeyi verdi.
Mercedes´in kurucularından Gottlieb Daimler´in torunlarından PD Grup Yönetim Kurulu Başkanı Stefan Preiss Daimler, Balıkesir´e yatırım için kararlı olduklarını belirtti. PD Grup, dünyanın önde gelen fiberglas ve komposit üreticilerinin başında geliyor. Airbus ve Boeing gibi havacılık sektörüne ayrıca, Mercedes, Bmw, Bentley gibi dünyanın önde gelen otomotiv firmalarına parça üreten grup, BJK Arena Stadının da üstünün kapanmasında kullanılan malzemenin üreticisi olarak da biliniyor.
PD Grup Yönetim Kurulu Üyesi, Stefan Jugel, Balıkesir Sanayi Odası ve Balıkesir OSB ziyaretinde, kendi yatırımları ile birlikte, Türkiye´de ki birçok müşterilerinde, hammaddeye yakın olmak adına Balıkesir´e yatırıma geleceklerini söyledi.
Jugel, amaçlarının, Balıkesir OSB de bir kompozit, fiberglas, polyester üretim vadisi oluşturmak olduğunu kaydetti.
Balıkesir Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Uğur, "Ülkemizde istikrarı bozmak isteyenlere, bugünkü Daimler ailesinin Balıkesir ziyareti bir cevap olmuştur. İş dünyası ve sanayiciler olarak, ülkemize ve bölgemize gelecek her türlü yatırımın hizmetkarı olacağız. PD Grup dünyanın önde gelen fiberglas üreticisi olarak Balıkesir´i seçmiştir. Amacımız, PD Grup yatırımı ile birlikte, Balıkesir Organize Sanayini bir fiberglas ve kompozit kümelenme bölgesi haline getirmektir. Ayrıca, Airbus uçaklarının camlarının ve Mercedes/BMW gibi otomotiv devlerinin yedek parçalarının Balıkesir´de üretilecek olması bizler için ayrı bir gurur kaynağı olacaktır. Kümelenme yatırımları bittiğinde, yaklaşık 15.000 kişilik istihdam sağlanacağını beklemekteyiz." açıklamasında bulundu.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false