Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Alkollü araç kullananlara kampanyalı uyarı

Alkollü araç kullananlara kampanyalı uyarı

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yeni bir kampa çalışması başlatıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yeni bir kampa çalışması başlatıldı.
Emniyet Genel Müdürlüğü`nün yayımladığı genelge doğrultusunda, yol kullanıcılarının trafikteki tutum ve davranışlarının olumlu yönde etkilenmesi, toplumun trafik kural ve riskleriyle ilgili bilgilendirilmesi ve kamuoyunun trafiğe olan ilgisinin canlı tutulması amacıyla, Alkollü iken araç kullanımının önlenmesi kampanyasının, 20 Eylül-31 Ekim 2010 tarihleri arasında gerçekleştirileceği, söz konusu kampanya da basılı materyallerden yararlanılması istendi.
Erdek İlçe Emniyet Müdürlüğü`de, genelge doğrultusunda "Alkollü İken Araç Kullanımının Önlenmesi" kampanyasını ilçede başlattığı gibi ilk etapta 13-19 Eylül 2010 tarihleri arasında araç kontrolü yaptı.
Kampanya hakkında yapılan açıklamada, "Yol kullanıcılarının trafikteki tutum ve davranışlarının olumlu yönde etkilenmesi, toplumun trafik kural ve riskleriyle ilgili bilgilendirilmesi ve kamuoyunun trafiğe olan ilgisinin canlı tutulması amacıyla 2009 yılında düzenlenen iletişim kampanyalarına bu yıl da devam edilmesi planlanmıştır. 2010 yılı iletişim kampanyalarının birincisi 24 Mayıs-4 Temmuz 2010 tarihleri arasında, `Araç Kullanırken Cep Telefonu Kullanımının Önlenmesi` konusunda gerçekleştirilmiştir. İkincisi olan `Alkollü İken Araç Kullanımının Önlenmesi` kampanyası ile ilgili olarak Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğümüze bağlı trafik ekiplerimiz, ilçemizin muhtelif yerlerinde 13-19 Eylül 2010 tarihlerinde yaptığı kontrollerde 93 aracı kontrol etmiş ve alkolden 3 sürücüye işlem uygulanmıştır. Bu kontrollerden sonra başlatılan kampanyanın bitmesiyle birlikte 01-07 Kasım 2010 tarihleri arasında alkol uygulamaları yeniden yapılacaktır. Kampanya öncesi ve sonrası yapılan kontrollerde, `kampanyanın sürücüler üzerinde ne kadar etkili olduğu?` sorusunun yanıtına ulaşılacaktır." denildi.
Haber : Kemal Şekerci

Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı