Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Alkışlarımız Nüvit Erten için

Alkışlarımız Nüvit Erten için

Erten, Bandırma’nın kültür ve sanatına büyük emek verdi

Bandırma Belediye Meclisi’nin CHP’li üyesi, Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali Genel Sekreteri Nüvit Erten çeşitli konular hakkında düşüncelerini açıkladı.

Bandırma’da kültür ve sanat yaşamının çıtasını yükseltmek için çaba harcadıklarını belirten Erten şunları söyledi:

“Sanat ve kültür, bir kentin çehresini, dokusunu değiştirir. Bandırma’da önemli kültür ve sanat etkinlikleri gerçekleştirdik. Bandırma’nın bir kent müzesine ihtiyacı var. Böyle bir müze için en uygun yer tarihi Bandırma Ortaokulu binası olabilirdi. Yine aynı binanın bir bölümü de okulun kendi tarihini yansıtan bir amaç için değerlendirilebilirdi. Ancak bu binayı Balıkesir Büyükşehir Belediyesi aldı. Bandırma’nın aynı zamanda kültür ve sanat etkinliklerinin sergileneceği büyük bir salona da ihtiyacı var.”

Erten, Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun’un, “Kadın Oyunları Festivali”ni iptal etmesiyle ilgili olarak da şu değerlendirmede bulundu:

“Tolga Bey’in, bu festivali neden iptal ettiğini bilmiyorum. Ancak iptal edilmese iyi olurdu. Bu festival, Çanakkale, Antalya, Ankara, İstanbul ve Ayvalık’ta yapılıyordu. Altıncısı ise Bandırma’da olacaktı.”

Bandırma’da gerçekleşen çeşitli kültür ve sanat etkinleri ile ilgili olarak çeşitli anıları bulunduğuna işaret eden Erten, bunlardan çok duygulandığı bazı etkinlikleri şöyle aktardı:

“Ünlü oyuncu Şener Şen’i, ‘Zengin Mutfağı’ isimli oyun için Bandırma’ya getirdik. Cumhuriyet alanında ilk kez bir tiyatro oyununun sergilenmesini istiyorduk. Ancak Şener Şen’in açık havada oynanacak bu oyun için çekinceleri vardı. Kendisine sessizlik konusunda her çeşit güvenceyi verdik. Hava Üssü Komutanlığı ile görüşerek, oyunun sahneleneceği saatlerde Bandırma’nın üzerinden uçakların geçmemesini sağladık ve çok güzel bir ortamda oyunumuz sahnelendi. Yine Bandırma’ya Türk sinemasının sultanı Türkân Şoray’ı getirip, onun baş rolde oynadığı sinemamızın kült filmi olan ‘Selvi Boylum Al Yazmalım’da birlikte oynadıkları yöremizde yaşayan Ahmet Mekin ile cumhuriyet meydanında buluşturarak, halkımıza izlettik. Çok etkilendiğim olaylardan biri de Bandırma sınırları içindeki Daskyleion’da, ‘Paradeisos’ta klasik müzik konseri verilmesiydi. Unutamadığım bir başka etkinlik ise Muhittin

Kandur’un ünlü ‘Çerkesler’ filmini Bandırma’da göstermemizdi. Bu film, bölgemizden gelen çok sayıda çerkesin de katılımıyla büyük ilgi gördü.”

Görevi olsun olmasın, kendisinden yardım istendiği takdirde Bandırma’nın kültür ve sanat etkinliklerine katkı sağlamaya hazır olduğunu vurgulayan Erten, bir dönemler Balıkesir’den Bandırma’ya taşıdıkları Sinema Amatörleri Derneği’nin(SAMDER) de kapatıldığını sözlerine ekledi.

ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Alkışlarımız Nüvit Erten
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı