Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Alkışlar Sağlık Ekibine ve BAGFAŞa..

Alkışlar Sağlık Ekibine ve BAGFAŞa..

Son günlerde adı yeni bir fabrika kurma projesiyle gündeme gelen bölgemizin en büyük tesislerinden olan Bagfaşı bu kez çok farklı ama çok önemli bir konuda tekrar konu etmek istiyorum.

Son günlerde adı yeni bir fabrika kurma projesiyle gündeme gelen bölgemizin en büyük tesislerinden olan Bagfaş`ı bu kez çok farklı ama çok önemli bir konuda tekrar konu etmek istiyorum.
20 Ocak 2012 Cuma sabahı yeni doğan torunumun sağlık kontrolu için Erdek`ten Bandırma`da bulunan hastanedeki randevuma yetişmek üzere yola çıkmıştım. Sabah saat 8.40 civarlarında Bagfaş benzin istasyonu civarında önümden geçen arkası açık bir kamyonetin hemen ileride nasıl olduğunu pek anlayamadığım bir şekilde aniden havalanarak karşı yola doğru uçtuğunu, havada ters dönerek yere kapaklandığına şahit oldum.
Büyük bir panik halinde hemen aracımı sağa çekerek aracımın dörtlülerini de yakıp dışarı fırladığımı iyi hatırlıyorum. Bir taraftan 112`yi için cep telefonumu  ararken diğer taraftan da fotoğraf makinamı bulma telaşıma kapılmıştım.
Kazaya koşarken önce telefonumu düşürdüm sonra buldum ama kaza yapan araca koşarken iki gencin araçtan çıkmakta olduğunu da gördüm ve sevindiğimi iyi hatırlıyorum. Yanlarına vardığımızda her zaman olduğu gibi yine yardıma koşan vatandaşlarımızın inanılmaz yardımcı olma davranışlarına bir kez daha şahit olmuştum.
Bu arada kaza yerine gelen vatandaşlarımızdan biriside Bagfaş`da görevli bir genç arkadaşımızdı. Elinde telefon ambulans çağırmakla meşguldü. Kendisini Erdekspor`da oynarken tanıdığım bu yardımsever kardeşimiz 112`ye gerek yok, bizimkiler hemen gelirler ağabey demişti.
Bu arada kaza geçiren gençlerimizden biri ayakta durumu çok iyi gözükürken diğer kaza geçiren arkadaşımız ise girdiği şoktan henüz kurtulamamış bir vaziyette yerde oturmakta idi.
Kolay değil ciddi bir kazaydı bu, tabii olarak biran önce ambulans arıyor gözlerimiz.
Ve inanınız 5 dakika değil, beş dakikadan daha az bir sürede ambulansın Bagfaş`ın içinden kaza mahalline hızla geldiğine şahit oldum.
Şimdi aramızdan ne var bunda diyenlerimiz olabilir. Doğrudur ama çok şey var diyorum ben bu fotoğrafta. Gerçekten zaman zaman yaşadığımız birçok olumsuz durumlarda ambulans olsun, itfaiye olsun ne bileyim her hangi bir acil durumda gelmesini dört gözle beklediğimiz kurtarıcı durumdaki görevli gecikmelerini biraz hatırlayarak böylesi bir görev bilincinin ben alkışlanması gerektiğini düşünüyorum.
Tamam, belki kaza ucuz atlatıldığı için şanslı olabiliriz ama Allah korusun daha kötü bir şeylerde olabilirdi mesela. Ama olmuş gibi hemen kaza yerine koşan bir ekibi ve o ekibi her an göreve hazır tutan bir yönetimin ben mutlaka takdir edilmesinden yanayım. Esen kalınız. Esen kalınız.    

Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli