Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Alkan, PKK´nın kaçırdığı memurlara duyarsız kalındığını açıkladı

Alkan, PKK´nın kaçırdığı memurlara duyarsız kalındığını açıkladı

Türk Büro-Sen Balıkesir Şubesi Başkanı Sıtkı Alkan, PKK tarafından kaçırılan Gümrük Bakanlığı´na bağlı memurlara hükümet yetkililerinin duyarsız kaldığını öne sürdü.

Türk Büro-Sen Balıkesir Şubesi Başkanı Sıtkı Alkan, PKK tarafından kaçırılan Gümrük Bakanlığı´na bağlı memurlara hükümet yetkililerinin duyarsız kaldığını öne sürdü.
Gümrük Bakanlığı´na bağlı personelin PKK tarafından kaçırılmasını takiben konu hakkında basına açıklama yapan Türk Büro-Sen Balıkesir Şubesi Başkanı Sıtkı Alkan, ?Bilindiği üzere ülkemiz 7 Haziran seçimlerinin ardından hızla kaosa sürüklenmektedir. Güney Doğu Anadolu Bölgemiz, PKK terör örgütü tarafından bir savaş alanına çevrilmiş, her gün askerimiz ve polisimiz şehit edilmektedir. Çözüm süreci adı altında Oslo, Habur ve Dolmabahçe rezaletleriyle kendilerine verilen tavizlerle şımartılan PKK terör örgütü mensuplar ve yandaşlar Kamu çalışanlarına ve bölge halkına yoğun baskılar yapılmaktadır. Bölgede vergi adı altında vatandaştan haraç toplayan bölücü terör örgütü, kendi mahkemelerini dahi kurmaktadır. AKP iktidarınca azgınlaştırılan PKK´lılar, çözüm sürecinde kurdukları bombalı tuzakları tek tek patlatmaktadır.? diye konuştu.
Alkan, ?Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ve Hükümet yetkilileri tüm uyarılarımıza rağmen Gümrük Kapılarında gerekli tedbirleri almamıştır. Bakanlığın ve Hükümetin sorumsuzluğu sonucunda toplamda 20 devlet memurumuz PKK terör örgütünün eline düşmüş ve insaflarına terk edilmiştir. Türk Büro-Sen olarak endişemiz, Habur Gümrük Kapısı Başta olmak üzere, Ağrı Gürbulak Sınır Kapısı, Hakkari Esendere Sınır Kapısı ve Hatay Cilvegözü Sınır Kapısı gibi diğer kritik sınır kapılarımızda terör saldırılarının artarak devam edeceği yönündedir. Gümrük Kapılarında can kayıplarının yaşanmaması için hükümet derhal önlem almalı, personelin kapılara gidiş gelişleri esnasında can güvenlikleri sağlanmalıdır. Türk Büro-Sen olarak, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Hükümeti, bu sorumsuz davranışlarından vazgeçerek, devlet memurlarının can güvenliklerini sağlamaya davet ediyoruz.? diyerek sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli