Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

Alişin geri dönmesinden halk çok mutlu

Alişin geri dönmesinden halk çok mutlu

Pelikan Osmanın ölümünden sonra onun yerine gelen ve halkın Aliş ismini taktığı pelikan, uzun bir aradan sonra ilçemiz limanına geri döndü.

Pelikan Osman`ın ölümünden sonra onun yerine gelen ve halkın Aliş ismini taktığı pelikan, uzun bir aradan sonra ilçemiz limanına geri döndü.
Erdek Çay Bahçeleri önündeki deniz sahilinde kuğu gibi süzülen Aliş isimli pelikana özellikle küçük çocuklar yoğun ilgi gösteriyor.
Sahilde dolaşan vatandaşlarca kendisine ikram edilen balıklarla beslenmesini sürdüren Aliş uzun bir süredir ortalıkta görünmüyordu.
Uzun bir aradan sonra kısa bir süre önce Erdek`e geri dönen Aliş, eski günleri aratmayacak şekilde kendisine ikram edilen balıkları yiyip, hayranlarının fotoğraf karelerine görüntü vermenin ardından akşamları uyumak üzere Zeytinliada`ya uçuyor.     
Bilindiği gibi, Aliş`ten önce Erdek`le özdeşleşen Pelikan Osman, önceki yıllarda yaşanan talihsiz bir deniz kazasında bir deniz motorunun pervanesine çarparak ölmüştü.
Pelikan Osman, yaşadığı günlerde balıkları bizzat insanların elinden yerken, Pelikan Aliş`in ise Osman kadar evcil yaklaşımda bulunmamasıyla dikkat çekiyor.
Aliş, insanlara fazla yaklaşmadan, kendisine ikram edilen balıkları çok dikkatli biçimde yutuyor.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı