Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Ali Ekber Çiçek mezarı başında anıldı

Ali Ekber Çiçek mezarı başında anıldı

Halk ozanı Ali Ekber Çiçek, ölümünün 11. yıldönümünde Edremit İlçesi´ndeki mezarı başında anıldı.

Halk ozanı Ali Ekber Çiçek, ölümünün 11. yıldönümünde Edremit İlçesi´ndeki mezarı başında anıldı.
Edremit Belediyesi tarafından Türk Halk Müziği´nin ünlü ismi merhum halk ozanı Ali Ekber Çiçek için Tahtakuşlar Mahallesi Mezarlığı´nda bulunan kabri başında anma etkinliği düzenlendi.
Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Edremit Ticaret Odası Başkanı Coşkun Salon, Ali Ekber Çiçek´in eşi Can Çiçek, kızı Ebru Çiçek ve sevenlerinin katıldığı anma töreninde ilk önce Alevi Dedesi İbrahim Aydemir tarafından dua okundu.
Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, ?Ali Ekber Çiçek vefat edeli 11 yıl oldu. Ölen unutulur derler ama adam olan unutulmuyor. 11 yıl önce Türkiye büyük bir sanatçısını kaybetti ama bizler bir dostumuzu kaybettik. Vefatından önce söyleşirdik, bağlamasını çalar bizler dinledik. Bıraktığı eserlerle, geride bıraktıkları ile unutulmayacak. Onun yeri doldurulamayacaktır, ancak kızı sevgili Ebru Çiçek´in de onun yerini doldurabilecek bir sanatçı olduğunu gördükçe mezarında huzur içindedir diye düşünüyorum. Katılan bütün arkadaşlara, dostlara, canlara teşekkür ediyorum. Allah rahmet eylesin? dedi.
Konuşmaların ardından sanatçının mezarına çiçekler bırakıldı. Mezarlıktaki törenin ardından Tahtakuşlar Mahallesi Sosyal Tesislerinde hayır yemeği verildi. Akşamda Güre Mahallesi´nde sanatçılar Erdal Akkaya, Berrin Sulari, Tuncay Balcı, İsmail Özden, Deniz Eriş, Şahin Aydın, Mehmet Özcan, Ebru Çiçek, Adil Yıldız ve Zeki Çiçek´in katılımı ile Ali Ekber Çiçek türküleri seslendirildi. Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false