Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Aleyna Çakmak´tan yeni Türkiye rekoru

Aleyna Çakmak´tan yeni Türkiye rekoru

Türkiye Atletizm Federasyonu´nun, Turkcell sponsorluğundaki 2010 küçükler ve yıldızlar Olimpiyat hazırlık kampı sona erdi.

Türkiye Atletizm Federasyonu´nun, Turkcell sponsorluğundaki 2010 küçükler ve yıldızlar Olimpiyat hazırlık kampı sona erdi. İstanbul´da gerçekleşen kampa, Milli Takım antrenörü Niyazi Gülhan ile birlikte katılan Erdek Atletik Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu Aleyna Çakmak, 4x400 metre bayrak yarışında takım arkadaşları ile birlikte Türkiye rekoru kırarak, 4:08:43 olan eski rekoru 4:05.49 yapmayı başararak, büyük bir başarıya imza attılar. Yine aynı kulübün sporcusu olan Nil Uzer ise kampın son günü yapılan yüksek atlama yarışında en iyi derecesini(1.61) atlayarak, yaş grubunun en iyisi olmayı sürdürdü.
Milli Takın antrenörü ve Erdek 18 Eylül Ortaokulu beden eğitimi öğretmeni Niyazi Gülhan, İstanbul´da katıldıkları yarışmalarda 3 Türkiye birinciliği, 1 Türkiye ikinciliği, 1 Türkiye dördüncülüğü kazanmanın yanı sıra uzun yıllardır çalıştıkları Aleyna Çakmak´ın, 4x400 metrede Türkiye rekoru kırmasının mutluluğunu yaşadıklarını vurgularken, şunları söyledi:
?Bu başarılar bizi sevindirdiği gibi motivasyonumuzu da artırıyor. Şu anda çok iyi durumdayız. Çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Sporcu sayımız 76´ya ulaştı. Tabii ki, bu 76 sporcunun da Milli Takım´a girmesi, Türkiye dereceleri yapması olanaksız. Amacımız, onları kötü alışkanlıklardan uzak tutup, spor sayesinde zihin, bedensel ve sosyal açıdan geliştirmektir. Şimdi haziran ayında yapılacak Yıldızlar Türkiye Şampiyonası´nda başarılı olmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu yarışmalarda başarılı olarak, Temmuz´da gerçekleştirilecek Avrupa Yıldızlar Şampiyonası´nda mücadele vermeyi hedefliyoruz.? Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli