Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Alevi Çalıştayı sona erdi

Alevi Çalıştayı sona erdi

Alevi Bektaşi Federasyonu tarafından 9-10-11 Mart tarihinde Edremit Belediyesi´nin ev sahipliğinde yapılan Alevi Program Taslak Çalıştayı sona erdi.

Alevi Bektaşi Federasyonu tarafından 9-10-11 Mart tarihinde Edremit Belediyesi´nin ev sahipliğinde yapılan Alevi Program Taslak Çalıştayı sona erdi.
Çalıştayın sonunda açıklamalarda bulunan ABF Başkanı Muhittin Yıldız ve Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, laik demokratik Cumhuriyet vurgusunda bulundular.
Alevi Bektaşi Federasyonu´nun öncülüğünde Avrupa´dan ve Türkiye´nin farklı yerlerinden katılan Alevi sivil toplum örgütlerinin katılımı ile Edremit ilçesinde yapılan Alevi Program Taslak Çalıştayı sona erdi. Edremit Belediyesi´nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen çalıştayın sonuç bildirgesinin açıklanmasından sonra Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Muhittin Yılldız ve Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, basın toplantısında açıklamalarda bulundu.
Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, ?Çalıştay konusunda böyle bir çaba ortaya konulduğunu görünce bu konuda laik, demokratik cumhuriyetin bekçisi olan Alevi vatandaşlarımızın bu çalışmalarına katkıda bulunmak adına bizler de yardımcı olduk. Bu çalıştayın düzenlenmesini sağlamak adına bir parça olsun katkımız olduysa bile ne mutlu bizlere diyorum. Çünkü ben her zaman söylediğim gibi, Alevi yurttaşlarımızın çok büyük bir bölümü laik, demokratik cumhuriyetin yılmaz savunucuları, yılmaz savaşçılarıdır. Bundan dolayı ben kendilerine mümkün olduğu kadar destek ve yardımcı olmaya çalışıyorum, bundan sonra da çalışmalarımız devam edecektir. Umuyorum ki çalıştay bu yurttaşlarımızın inançlarına, örgütlenmelerine de oldukça önemli katkıda bulunacak diye düşünüyorum.? dedi.
Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Muhittin Yıldız´da ?Edremit´te tarihi bir çalıştay gerçekleşti. Bu çalıştay bizim ilk Alevi Bektaşi Federasyonu´ndan karar çıktıktan sonra bir yol haritamızdı. Çalıştay Dünya Alevi Birliği sonuç bildirgemizde bahsettiğimiz gibi bu çalıştay bir temeldir. Bu temelin de burada atılması bizler için önemlidir. Tarihe bir Edremit çalışması olarak geçmiştir. Çalıştaylarımız diğer bölgelere de aktarılacak. Amacımız bu çalıştayın Türkiye´den sonra Dünyadaki birlikteliği sağlaması muradımız budur. Bu çalışmayı bu şekilde topluma anlatacağız.? dedi.
Basın toplantısına Alevi Bektaşi Federasyonu İnanç Kurulu Üyesi ve Marmara Bölge Sorumlusu, Nurettin Gedikoğlu ve Avrupa´daki Alevi kanaat önderinden Servet Demir´de hazır bulundu.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Alevi Çalıştayı sona erdi
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli