Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

Alan değişikliği yaşayan öğretmelerin sesi oldu

Alan değişikliği yaşayan öğretmelerin sesi oldu

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, alan değişikliğine maruz bırakılan öğretmenlerin karşı karşıya kaldığı mağduriyetlerini meclise taşıdı.

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, alan değişikliğine maruz bırakılan öğretmenlerin karşı karşıya kaldığı mağduriyetlerini meclise taşıdı.
Binlerce öğretmenin mağdur olmamak adına istemeden alan değiştirdiklerinin altını çizen Bulut, zorunluluktan alan değiştiren bu öğretmenlerin geçtikleri alanda büyük sıkıntılar yaşadıklarını Milli Eğitim Bakanına aktardı.
Birçok öğretmenin özür durumuna bağlı yer değiştirmelerde özrünün bulunduğu yerde açık norm kadro olmadığı gerekçesi ile yer değiştiremediklerini ileri süren Bulut, "Üstüne bir de özür durumu atamalarının yılda teke indirilmesi bu durumda olan öğretmenlerin istemeyerek de olsa eğitimlerini almadıkları alanlara alan değiştirmek zorunda kalmasına neden olmaktadır" dedi. 
4+4+4 yeni sistem çerçevesinde de 5 yıllık ilkokul eğitiminin 4 yıla indirildiğine değinen Bulut, bu değişiklikle beraber binlerce sınıf öğretmenin norm kadro fazlası duruma düştüğünü, dolayısı ile norm fazlası olan sınıf öğretmenleri bu kez mağdur olmamak için 21.09.2012-28.09.2012 tarihleri arasında zorunluluktan il içi alan değişikliği yapmak durumunda kaldıklarını açıkladı.
Bulut, binlerce öğretmenin ya özürlerini giderebilmek adına ya da mağdur olmamak adına istemeden alan değiştirmek zorunda kalanların geçtikleri alanda büyük sıkıntılar yaşadıklarını işaret etti.
Bulut, konu ile ilgili Milli Eğitim Bakanına şu soruları yöneltti: Bireysel ve pedagojik olarak yaşanılan sıkıntıları göz önünde bulundurarak yeniden bir düzenleme yapılması konusunda çalışmalarınız olacak mıdır? 2012 yılı il içi ve özür durumuna bağlı iller arası alan değişikliği  yapan yan alanına alan değiştiren ve zorunlu olarak memurluğa  geçen  öğretmenlerimizden isteyenlerin eski alanlarına dönebilmesi için gerekli çalışmaların yapılması hususunda Bakanlığın yapacağı çalışmalar nelerdir?


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 16.2 ° / 3.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false