Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Akyıldız, kurbanlık fiyatlarını açıkladı

Akyıldız, kurbanlık fiyatlarını açıkladı

İlçemizde Uludağ Kasabı İşletmecisi Salih Akyıldız, bu seneki kurbanlık fiyatlarında artış olabileceğini söyledi.

İlçemizde Uludağ Kasabı İşletmecisi Salih Akyıldız, bu seneki kurbanlık fiyatlarında artış olabileceğini söyledi.
Kurban Bayramı`na bir ay kala Türkiye genelinde kurbanlık fiyatlarında % 17 oranında artış bekleniyor.
Erdek Uludağ Kasabı İşletmecisi Salih Akyıldız, hayvancılık sektöründe yem fiyatları başta olmak üzere maliyetlerde önemli artışlar yaşandığına dikkat çekti.
Bu seneki Kurban Bayramı nedeniyle kurbanlık sayısında bir sıkıntının yaşanmadığını belirten Akyıldız, tüm üreticilerin Kurban Bayramı için hazırlığını tamamladığını ve ilçeye yetecek kadar hayvana sahip olduklarını aktardı.
Hayvan sayısında bir sorun bulunmadığını vurgulayan Akyıldız, "Tüm besicilerimiz Kurban Bayramına hazır. Hayvan sayısında en ufak bir sıkıntı bulunmuyor çok şükür. Hayvanlarımızın sağlık konusundaki gerekli işlemleri de tamam. Üreticimizin elinde herkese yetecek kadar kurban var" diye konuştu.
Fiyatlarda biraz artış olabilir
Tüm dünya genelinde kuraklık hakim olduğunu, bu nedenle yem fiyatlarının arttığının altını çizen Akyıldız, “Yem fiyatları son 2 yılda büyük artış gösteriyor. Maliyetler konusunda tüm dünyada sorunlar var. Dünya genelinde bir kuraklık var ve bu da yem fiyatlarını oldukça etkiliyor. Son yıllarda yem girdileri başta olmak üzere maliyetlerde artış var. Bundan dolayı kurbanlık hayvan fiyatlarında geçen seneye göre % 17`lik bir artış söz konusu" ifadelerini kullandı.
Akyıldız, 4 yıldır fiyatları sabit tutmaya çalıştıklarına vurgu yaparak, şöyle konuştu: "Bu yıl fiyatlarda bir artış olacak ama bu asla zam değil. Olması gereken bir durum çünkü 4 yıldır herhangi bir fiyat artışı olmuyordu. Maliyetlerdeki artış yüksek boyutlara ulaştığı için kurbanlık fiyatlarında da bir artış olacak. Geçen seneye oranla % 17 oranında bir artış olacak. Dünya genelinde yem fiyatları artıyor, sadece Türkiye`de olan bir durum değil, maalesef böyle bir durum söz konusu. Son 4 yıldır baskılanan bir fiyat vardı, sabit tutmaya çalışıyorduk ancak bu yıl % 17`lik bir artış olacak. Bu durumda kurbanlık fiyatlarında böyle bir artış olması çok tartışılacak bir konu değil."
Akyıldız, küçük baş hayvanın 600 ile 1100 lira arasında, büyükbaş hayvanın 5000 ile 8500 lira arasında, keçinin 400 ile 700 lira arasında satışa sunulabileceğini sözlerine ekledi.



erdekli
28.09.2014 11:27:02
dedesinin verdiği 2 daireyi milyarlarca parayı yemeye içmeye kullanan esnaflıktan anlamayan dükkan idare edemeyen adamları haber ederek şımartmayın

  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli