Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

AKPnin eski başkanı Ertek, yeni başkan Canbaza tepkili

AKPnin eski başkanı Ertek, yeni başkan Canbaza tepkili

AKP Erdek İlçe eski Başkanı Ali Ertek, ilçe başkanlığı yaptığı partisinin kongresine davet edilmemesini eleştirdi:

AKP Erdek İlçe eski Başkanı Ali Ertek, ilçe başkanlığı yaptığı partisinin kongresine davet edilmemesini eleştirdi:
AKP Erdek İlçe eski Başkanı Ali Ertek yaptığı yazılı basın açıklamasında, "Metin Canbaz ve ekibi beni delege yapmadı, genel kurula çağırmadı, hangi birlik ve beraberlikten bahsediyorlar" siteminde bulundu.
Ertek "Haziran 2009`da göreve geldiğim AKP İlçe Başkanlığında gururla, şerefle, haysiyet ile sadece Erdek ve yöre halkının hizmetlerine yardımcı olabilmek ve bu yörede yaşayan vatandaşlarımızın dertlerine deva olabilmek, yatırımlarda ve siyasette hizmet edebilmek adına büyük çaba ve gayretle çalıştığımı bütün Erdek halkı gayet iyi bilmektedir. Nisan 2011`de AKP İlçe Başkanlığından daha öncede belirttiğim gibi üzerime oynanan oyunlar sebebi ile istifa ettiğimi basın yolu ile belirtmiştim. Gelişen günlerde görüldü ki, bizim de yanında olduğumuz, seçilmelerinde destek verdiğimiz, canı gönülden uğraştığımız, hiçbir menfaat gözetmeden ve beklenti içinde olmadan arkasında durduğumuz insanlar, bizim bütün iyi niyetimize rağmen, ben Ali Ertek`i, ilçe başkanlığı yapmış birini, delege dahi yapmamışlar ve 29 Ocak`ta yapılan parti kongresine bile davet etmemişlerdir" dedi.
Beni neden delege yapmadınız?
Bunun altına yatan sebepleri kamuoyu gibi kendisinin de bilmek istediğini dile getiren Ertek, açıklamanın devamında şunları söyledi: "Bir taraftan ben birleştirici olacağım, Erdek`e huzur getireceğim diyenler, böl parçala yönet taktiği ile aramıza husumet koymaktadırlar. Bu durum karşısında, Erdek halkı adına, Ali Ertek olarak çok üzülüyor ve son derece rahatsız oluyorum. Bizim anladığımız siyaset ve liderlik, birilerini hiçe saymak değil, bırakın partiliyi, tüm Erdek`liyi kucaklamaktır. Biz Erdek`i siyasi olarak yönetenlere defalarca bir ekip olduğumuzu, Erdek`te ve civarında yaşayanların hizmete layık olduklarını ve kardeşçe yaşamaları gerektiğini belirttik. Bizim uzattığımız bu birlik, beraberlik elini hiçbir zaman kabul etmediler"
Bugüne kadar siyasi manevra ve entrika yapmadım
Bu güne kadar hiç kimsenin arkasından siyasi manevra ve entrika yapmadığını ileri süren Ertek "Yeri ve zamanı geldiğinde, Erdek` e hizmeti geçmiş değerli büyüklerim ve Erdek halkı ile birlikte ne yapmamız gerektiğini hep beraber karar vermesini biliriz. Biz, mevcut parti başkanı gibi yöresel ve ulusal gazetelere çarşaf çarşaf ilan vererek, Erdek`te siyasetin kötü ve çirkin ve dedikoduya dayalı yapıldığını, entrikalar olduğunu beyanat verip, Erdek`lileri ve Erdek siyasetini suçlayarak, bir daha aday olmayacağını beyan edipte, ertesi gün fikir değiştirip, aday olanlardan değiliz. Bizim ne olduğumuzu Erdek halkı iyi bilir. Verdiğimiz sözün arkasında da durmasını iyi biliriz. Bütün iyi niyetimize rağmen, bizi istemeyenler bir gün ne kadar yanlış yaptıklarını anlayacaklardır. O zaman, bazıları için iş işten geçmiş olacaktır. Bana bu yapılanları hoş karşılamıyor, üzüntülerimi siz Erdek ve yöre halkı ile paylaşmayı bir borç biliyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli