Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

AKPnin Balıkesir temayül sonuçları inceleniyor

AKPnin Balıkesir temayül sonuçları inceleniyor

AK Parti Genel Merkezi tarafından, Balıkesir Büyükşehir ile ilçe belediye başkanlarının belirlenmesine yönelik Balıkesirde yaptırdığı temayül sonuçlarının AK Parti Genel Merkezi Üst Kulunda incelenmesine başlandığı bildirildi.

AK Parti Genel Merkezi tarafından, Balıkesir Büyükşehir ile ilçe belediye başkanlarının belirlenmesine yönelik Balıkesir`de yaptırdığı temayül sonuçlarının AK Parti Genel Merkezi Üst Kulunda incelenmesine başlandığı bildirildi.
AKP`de belediye başkan adaylarını belirleme yöntemleri arasında yer alan temayül sonuçlarının parti genel merkezinde değerlendirmeye alındığı öğrenildi. 
Geçtiğimiz hafta Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel`in katılımıyla büyükşehir ve tüm ilçeler için sandık başına giden AKP`de, parti tabanının eğilimini belirleyecek oylamanın sonuçları üzerinde çalışıldığı ifade edildi. 
Üst Kurulun aday belirleme üzerinde çalıştığı ve adayların 12 günlük süre içerisinde kamuoyuna açıklanacağı belirtildi.
Konuyla ilgili basına bilgi veren AKP Balıkesir İl Başkanı Mahmut Poyrazlı, Genel Merkezin temayül sonuçlarını milletvekilleri de dahil partinin hiçbir kademesiyle paylaşılmadığını ileri sürdü.
Balıkesir temayülüyle ilgili nasıl bir gelişme olduğunu bilmediğini kaydeden Poyrazlı, adayları belirlemek için oluşturulan Üst Kurul`un çalışmalarına başladığını, 27 Kasım tarihine kadar da adaylar netleşeceğini açıkladı.
En son yapılan temayüllün ardından, milletvekilleri, yönetimlerin ve kamuoyunun görüşünün alınacağını işaret eden Poyrazlı, " AKP`deki Üst Kurul yapacağı değerlendirmenin sonunda adayları belirleyecek. Belki de şu anda Üst Kurul, Balıkesir`in temayül yoklamalarının sonuçları üzerinde çalışıyor olabilir. Bu 12 gün içinde Balıkesir`in büyükşehir ve tüm ilçelerinin başkan adaylarının açıklanmasını bekliyoruz." dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli