Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

AKP’den misilleme

AKP’den misilleme

Edremit Belediye Başkanının Büyükşehir Meclisi’nden düşürülmesi istendi

Canan Kırdar da mecliste konuştu.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2022 yılı mart ayı olağan birinci meclisinde gergin anlar yaşandı.
Meclisin, Adalet ve Kalkınma Partisi üyeleri Mehmet Birol Şahin, İsmail Avcı ve Murat Tuna, arka arkaya üç meclis toplantısına katılmadığını öne sürdükleri Edremit’in CHP’li Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan’ın üyeliğinin düşürülmesi için meclis başkanlığına yazılı başvuru yaptılar. Başvuruda, Arslan’ın, 15-31 Mayıs ve 10 Haziran’dan 2021’deki oturumlara mazeretsiz katılmadığı öne sürüldü. Yine CHP Edremit Belediye Meclis üyeleri CHP Edremit Belediye Meclis üyeleri Halil Ayhan ve Hasan Güçlü Sakallı’nın üyeliklerinin de düşmesi için önerge verileceği açıklandı.
ARSLAN’DAN TEPKİ
Savunması istenen Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, mecliste yaptığı konuşmada, “Savunma vermeyeceğim. Burada mazeretsiz olarak katılmadığım hiçbir toplantı olmadı. Buna ilişkin kayıtlar, kameralar var, değiştiremezsiniz. Benim, bu meclisten düşmem de problem değil. Büyükşehir Meclisi’nde olmamın da benim için önemi yok” dedi.
Arslan, AKP’lilerin kendisine sözlü sataşmaları üzerine, “Düşürün üyeliğimi, oylayın. Bundan korkmuyorum. Büyükşehir’de olmasam ne yazacak? Belediye başkanlığımı mı alacaksınız? Devamsızlığıma inanıyorsanız derhal istifa edeyim” diye konuştu.
TOSUN’A YÖNELİK TEPKİLER
Bu arada, Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, Bandırma Belediye Meclisi’nde 3 AKP’li, bir bağımsız üyenin devamsızlıkları nedeniyle üyelikten düşürülmeleri dolayısıyla Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun’a yüklenirken, “Bandırma’da, üyelerimizi devamsızlık gerekçesiyle düşüren arkadaş, geçen dönem bu meclise kaç kez geldi? Beş yılda, 5 kez gelmedi. Biz o zaman sizi düşürmedik. Asıl sen, o dönem meclis toplantılarına katılmayarak Bandırma’nın haklarını korumadın. Bizim arkadaşlarımıza bu konuda söz söyleyemezsin” dedi.
CANAN KIRDAR KONUŞUYOR
Toplantıda, CHP’li Erdek Belediye Meclis Üyesi Canan Kırdar da söz aldı. Vatandaşların, meclis üyelerini çalışıp, hizmet etmeleri için göreve getirdiklerine dikkati çeken Kırdar, şu değerlendirmede bulundu:
“Siz de hep millet iradesinden, demokrasiden söz ediyorsunuz ama muhalefeti hiç dikkate almıyorsunuz. Bizim görevimiz, muhalefet etmektir. Demokrasi bunu gerektirir. Biz, düşüncelerimizi söyleriz. Siz, demokrasiyi ağızda sakız
yapıyorsunuz. Büyükşehir eski Belediye Başkanlarından A. Edip Uğur ve Zekâi Kafaoğlu da meclise gelmezlerdi. Bunu unutmayın.”
Kırdar, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’a, meclis toplantılarına sürekli katıldığı için teşekkür ederek, şunları söyledi:
“Edip ve Zekâi beyler, meclise gelmiyorlardı. Onların yüzlerini bile görmüyorduk. Siz, bizlere saygı göstererek sürekli geliyorsunuz. Burada yaşananları üzüntüyle karşılıyorum. Biz, geçen yıl, Erdek Belediye Meclisi’nden AKP’li bir arkadaşın üyeliğini düşürdüğümüzde neden sesinizi çıkarmadınız? Biz partimizi temsil ediyoruz. 1 milyon 200 bin kişinin hakkını savunuyoruz ve o yüzden buraya gelmek zorundayız.”
Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan’ın meclis üyeliğinden düşürülüp düşürülmeyeceği, nisan ayı toplantısında onaylanıp karara bağlanacak.                 Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: misilleme
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı