Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

AKP İl Başkanı Poyrazlı güven tazeledi

AKP İl Başkanı Poyrazlı güven tazeledi

AKP Balıkesir İl kongresinde Mahmut Poyrazlı yeniden il başkanı seçildi.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay`ın da katıldığı kongrede 609 delegenin 379`u oy kullandı.
AKP Balıkesir İl kongresinde mevcut İl Başkanı Mahmut Poyrazlı yeniden seçildi. Tek liste ile gidilen kongreye, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile Genel Başkan Yardımcısı Edip Uğur birlikte katıldı.
AK Parti Erdek İlçe Başkanlığı il delegeleriyle tam kadro katıldığı kongrede, partililer yoğun ilgi gösterdi.
Kongrede konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Balıkesir Milletvekili A. Edip Uğur, Türkiye`de yaşanan darbeler sonucunda kaybeden tarafın hep millet olduğunu belirtti. 
Uğur, "Türkiye Cumhuriyeti`nin kuruluşundan bu yana 60 hükümet ve 30 başbakan geçti. Darbeler AK Parti iktidarına kadar kesilmedi. Millete 50 yıldır bedel ödetenler bunun bedelini ödemelidirler. Sadece 28 Şubat değil,12 Martçılar da, 28 Mayısçılar da bunun bedelini ödemelidir." dedi. 
Türkiye`nin günlük politika ve gündelikçi politikalar yüzünden büyük zarar gördüğünü belirten Uğur, bugün gelinen noktanın Türkiye için gurur tablosu niteliği taşıdığını dile getirip, Türkiye`de yaşanan darbeler sonucunda kaybeden tarafın hep millet olduğunu vurguladı. 
Türkiye Cumhuriyeti`nin kuruluşundan bu yana 60 hükümet ve 30 başbakanın geçtiğini aktaran Uğur, "Darbeler AK Parti iktidarına kadar kesilmedi. İktidarımızın kararlı demokratik ve dik duruşu bir asırdır devam eden darbeler dönemini, vesayetçiyi yapıyı, statikoyu darmadağın edip tarihe gömmüştür. Şimdi bize 28 Şubat göz altılarını soruyorlar. Bunun muhatabı siyasetçiler değil. Biz devleti rayına oturturken yasama, yürütme, yargı diye adlandırılan kuvvetleri de kendi görev alanlarına çektik. İhtilaller bu düzeni bozmuş, üç kuvveti emirle hareket eden kuklalara dönüştürmüştü. AK Parti Hükümeti bu kuvvetler ayrılığını sağladı. Yasama, yürütme, yargı kendi görevini yerine getirmeye başladı. Şimdi her şey yerli yerine oturdu. Devlet, gerçek ve evrensel tarifiyle çalışmaktadır." şeklinde konuştu. 
Millete 50 yıldır bedel ödetenlerin bunun bedelini ödemesi gerektiği görüşünde olduğunu kaydeden Uğur, "Sadece 28 Şubat değil,12 Martçılar da, 28 Mayısçılar da bunun bedelini ödemelidir. Bu bozulan devlet mekanizmasının yeniden tanzimi için gereklidir. Suçu olan cezasını çekecek. Bunun karanını da yargı verecek." ifadelerini kullandı. 
Mahmut Poyrazlı`nın başkanlığındaki İl Yönetimi şu isimlerden oluştu: Mahmut Poyrazlı (başkan), Abdulgafur İnan, Abdullah Erkahraman, Ahmet Bilir, Ahmet Şen, Ali Özdemir, Ayten Çakır, Birol Demirel, Dinçer Orkan, Ebru Gökdeniz, Ekrem Pehlivan, Emin Fahri Ermişler, Emre Marmaralı, Eylem Önbaşaran, Fahrettin Şahan, Fahri Konuk, Güldanur Ocaktan, Halit Kabak, Hasan Şafak, Hasan Uçar, Hidayet Çoban, Hüseyin Burmalı, İbrahim Giresinluoğlu, İbrahim Yılmaz Duman, İsmail Aygül, İsmail Maçin, İsmail Murat Olguner, Kemal Aydemir, Kıvanç İbiş, Mehmet Akif Okur, Mehmet Ay, Metin Yeşilağaç, Mine Yalçınkaya, Murat Adısanoğlu, Mustafa Baki Yarımdağ, Mustafa Yüksel, Nihat Karaağaç, Okan Telaşeli, Osman Sünnetçi, Osman Tekmeci, Özkan Savran, Ragıp Başlı, Rıfat Köybaşıoğlu, Sedat Kısır, Selma Kaya, Sezgi Gürçay, Suat Zerengil, Turgay Aydın, Vesile Güler ve Yasemin Akkol."


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı