Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

AKP adayı, sanatçı rahmetli Necdet Tosunun arkadaşı ile buluştu

AKP adayı, sanatçı rahmetli Necdet Tosunun arkadaşı ile buluştu

AK Parti Burhaniye Belediye Başkan adayı Necdet Uysal, seçim çalışmaları için gittiği Necdet Tosun Kafeteryasında kahvesini yudumlayan Burhaniyeli Sinema Sanatçısı Necdet Tosunun çocukluk arkadaşı Rahmi Eserden anılarını dinledi.

AK Parti Burhaniye Belediye Başkan adayı Necdet Uysal, seçim çalışmaları için gittiği `Necdet Tosun Kafeteryası`nda kahvesini yudumlayan Burhaniyeli Sinema Sanatçısı Necdet Tosun`un çocukluk arkadaşı Rahmi Eser`den anılarını dinledi.
Hacıahmet Mahallesi Kavaklı Mevkisindeki evinde doğup, mahalledeki arkadaşları ile birlikte büyüyen 10 Mayıs 1975 yılında aramızdan ayrılan Burhaniyeli Sinema Sanatçısı Necdet Tosun`u çocukluk arkadaşlarının hiç unutmadıkları ve eski anılarını anlatmaları dikkat çekti.
Mahallede Sadettin Beyin çalıştırdığı `Necdet Tosun Kafeteryası`nda kahvesini yudumlayan Necdet Tosun`un çocukluk arkadaşı 88 yaşındaki Rahmi Eser, "Necdet Tosun, mahallemizde terzi kalfasıydı. Çok komikti ve bizleri kırar geçirirdi. O zamanlarda da kiloluydu ve çok hareketli bir gençti. 25 yaşında İstanbul`a gitti ve orada artist oldu" diye yaşamından bilgi verdi.
"Fırsat buldukça da İstanbul`dan Burhaniye`ye gelir bizlerle sohbet eder çocukluğumuzdan bahsederdik. Çok duygusal bir arkadaşımız idi. Necdet`i hiç unutamadık. Hep bahseder, aramızda yaşatırız" diyen Rahmi Eser, "Babası Burhaniye Hükümet Binasında Tapu memuruydu. Yani biz `Tapucu` derdik. Tapucunun oğlu derdik" diye tanıttı.
Necdet Tosun, gibi ülkemize ve dünyaya mal olmuş bir sanatçının Burhaniye`den çıkmasının büyük onur olduğunu vurgulayan Hacı Ahmet Mahallesi Muhtarı Aygün Seçen`de "Aramızdan ayrılan Sinema Sanatçısı Necdet Tosun ile genç yaşta kaybettiğimiz oğlu Gürdal Tosun`a Allahtan rahmet diliyoruz" dedi.
Burhaniye AK Parti Belediye Başkan adayı Uysal, Hacı Ahmet Mahallesinde Muhtar Aygün Seçen ile birlikte Sinema Sanatçısı Necdet Tosun`un mahalle arkadaşları uzun süre sohbet edip anılarını tazelediler. 


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı