Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

AKP Milletvekili Kırcı´dan Çanakkale Zaferi mesajı

AKP Milletvekili Kırcı´dan Çanakkale Zaferi mesajı

AK Parti Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle açıklama yaptı.

AK Parti Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle açıklama yaptı.
Kahraman Türk insanının tarihi mücadelesinin eşsiz eseri olan Çanakkale zaferinin, dünya tarihinde son derece önemli bir dönüm noktası olduğunu ifade eden Kırcı, ?Türk milletini bin yıllık topraklarından, Anadolu´dan dışarı atmak isteyenlerin heveslerinin kursağında kaldığı, yüz binlerce kahraman vatan evladının dünyadaki en kıymetli varlığı olan canını, toprağı uğruna gözünü kırpmadan feda ederek şahadete koştuğu bir kahramanlık destanıdır." dedi.
Kırcı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Hayatını ortaya koyan kahramanlarımızın kazandığı bu eşsiz zafer sayesinde tüm dünya, bir milletin yenilmezliğine şahadet etmiştir. Milletimizin, bu eşsiz kahramanlığa imza atan ecdadımızın ortaya koyduğu bu mücadele ruhundan, bu fedakarlıktan çıkaracağı çok önemli dersler vardır. Geçmişte hiçbir millete boyun eğmeyen bu millet, bugün de eğmeyecektir. Bugün yaşanılan gelişmeler, artan terör olayları, Türkiye üzerinde oynanan oyunların tarih boyunca hiç değişmediği gibi daha da gün yüzüne çıktığını ortaya koymuştur. Ecdadımız geçmişte bağımsız ve hür olmuştur, ilelebet bağımsız ve hür olmaya devam edecektir. Şartlar ne olursa olsun mücadeleden yılmayan ve vatanı için canını hiçe sayan aziz milletimizin mücadele ruhu ve acılar karşısındaki metaneti asla değişmeyecektir ve milletimiz bu topraklarda sonsuza dek özgür yaşamaya devam edecektir. Milletimizin kaderini derinden etkileyen deniz ve kara savaşlarında kazanılan gurur verici zaferler, aynı zamanda milletimiz için bugünlere uzanan sürecin başlangıcı olmuştur.
Çanakkale´de şehit olan yüz binlerin kahramanlığı, üzerimize tarihi ve vazgeçilmez bir sorumluluk yüklemiştir. Bu sorumluluk, özgürlük idealimizi ve vatan sevdamızı bizden sonraki nesillere aktarmaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Çanakkale Şehitleri olmak üzere, vatan uğrunda canlarını feda eden tüm şehit ve ebediyete göçmüş gazilerimizi rahmetle anıyorum, halen hayatta olan gazilerimize de sağlıklı ömürler diliyorum."
Haber Merkezi



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli