Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

AKP Milletvekili Canbey, Balıkesir´i Tunus´ta tanıttı

AKP Milletvekili Canbey, Balıkesir´i Tunus´ta tanıttı

Tunus´a resmi bir ziyaret gerçekleştiren TBMM Dışişleri Komisyonu heyetinde yer alan AK Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey Tunus Parlamentosunda Balıkesir´i gündeme taşıdı.

Tunus´a resmi bir ziyaret gerçekleştiren TBMM Dışişleri Komisyonu heyetinde yer alan AK Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey Tunus Parlamentosunda Balıkesir´i gündeme taşıdı.
Canbey, kendisinin Akdeniz´in bir parçası olan Ege Denizi´nin hemen kıyısındaki bir şehir Balıkesirli olduğunu ifade ederek, Balıkesir´in zeytin ve zeytinyağının çok güzel olduğunu belirterek Tunus Parlamento heyetini Balıkesir´e davet etti.
TBMM Dışişleri Komisyonu Volkan Bozkır başkanlığında Tunus´a resmi bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaret Tunus Temsilciler Meclisi Dışişleri Komisyonu Başkanı Latifa Habecchi´nin TBMM Dışişleri Komisyonu´nu daveti çerçevesinde, 5-7 Şubat 2019 tarihlerinde gerçekleştirildi. AK Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey de TBMM Dışişleri Komisyonu Üyesi olarak heyette yer aldı.
Ziyaret vesilesiyle, Türkiye´nin Tunus Büyükelçisi Ömer Faruk Doğan Tunus Parlamentosu Dışişleri Komisyonu Başkanı Latifa Habbechi ve Komisyon üyeleri onuruna akşam yemeği verdi.
Dışişleri Komisyonun, Tunus Halkın Temsilcileri Meclisi Başkanvekili Mohamed Saidane başkanlığındaki Tunus Parlamento Heyeti ile resmi görüşmeleri sırasında söz alan Milletvekili Canbey, selamlama konuşmasının ardından, Tunus Parlamentosunda Balıkesir´i anlattı.
Kendisinin, Akdeniz´in bir parçası olan Ege Denizi´nin hemen kıyısında yer alan şehirlerden biri Balıkesir´li olduğunu söyleyen Canbey, ?Balıkesir´de çok güzel zeytinler üretilir. Bir de çok güzel zeytinyağları vardır.? diye konuştu.
Tunus Parlamento Heyetini Balıkesir´e davet eden Canbey, Balıkesir halkının misafirperverliğini kendilerine göstermek istediğini ifade etti.
Resmi ziyaret kapsamında, Tunus Halkın Temsilcileri Meclisi Başkanı Mohamed Ennaceur, Heyeti kabul etti. Ardından Heyeti Tunus Cumhurbaşkanı Milli Güvenlik Başdanışmanı Amiral Kamel Akrout ile görüştü. Tunus Halkın Temsilcileri Meclisi Başkanvekili Mohamed Saidane Heyeti onuruna resmî bir yemek verdi. Görüşmelerde, çok iyi düzeydeki Türkiye-Tunus ilişkileri ele alındı ve dost ve kardeş Tunus´la işbirliğimizin daha da güçlendirilmesi imkanları görüşüldü.
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli