Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

AKP, MHP uyurken CHP Susurluk Şeker için girişim başlattı

AKP, MHP uyurken CHP Susurluk Şeker için girişim başlattı

CHP Balıkesir Milletvekilleri: ?Susurluk Şeker Fabrikası için Ankara´daki bütün kapıları çalacağız?

Susurluk Şeker Fabrikası´nın, tekrar faaliyete geçirilmesi için Ankara´da yoğun çaba harcayan CHP Balıkesir Milletvekilleri, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş ile görüştükten sonra yaptıkları açıklamalarında, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı´nın desteğini aldıklarını konuyla ilgili hükümet ve bürokrasiyle görüşmeleri yapmaya devam edeceklerini bildirdiler.
Susurluk Şeker Fabrikasının revize edilerek faaliyete geçmesi ile ilgili Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş´i makamında ziyaret ederek fabrikanın faaliyete geçmesiyle ilgili görüşmeler yapan CHP Balıkesir Milletvekilleri Mehmet Tüm, Ahmet Akın ve Namık Havutça, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı´ndan tam destek sözü aldıklarını, Balıkesir Milletvekilleri olarak konun takipçisi olduklarını ve bundan sonra tüm çözüm yollarını Ankara´da zorlayarak gereken bütün adımları siyasi ve bürokratik anlamda atacaklarını ifade ettiler.
Bölge için yıllık 300 milyon liralık ekonomik döngü yaratan, dolaylı olarak 60 bin kişiye iş alanı yarattığını hatırlatan CHP Milletvekilleri, büyük öneme sahip olan Susurluk Şeker Fabrikası´nın yeniden faaliyete geçmesi adına Ankara´da yoğun kulis çalışmalarına önümüzdeki hafta Şeker Fabrikaları Genel Müdürü ile Özelleştirme İdaresi Başkanı ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanıyla görüşerek konun hızlı bir şekilde çözüme kavuşması için gereken bütün girişimlerde bulunacaklarını dile getirdiler.
CHP Milletvekilleri yaptıkları açıklamada şu ifadeleri kullandı: ?Güney Marmara ekonomisinin can damarı konumunda bulunan ve son yıllarda atıl durumdaki şeker fabrikasının tekrar revize edilerek hayata geçmesi çiftçimiz için büyük bir öneme sahiptir. Bu noktada üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız. Susurluk Şeker Fabrikasının tekrar açılarak bölgenin tarımına hayvancılığına ve istihdamına katkı sağlaması adına Ankara´daki bürokratik ve siyasi bütün kapıları çalmaya gereken bütün girişimleri yapmaya hazırız?
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli