Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

AKP Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı, Balıkesir´de

AKP Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı, Balıkesir´de

AK Parti Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur´u ziyaret etti.

AK Parti Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur´u ziyaret etti.
Büyükşehir Belediyesi çalışmaları hakkında bilgiler veren Başkan Uğur, Balıkesir´in hükümetin ve Büyükşehir´in yatırımları ile cazibe merkezi haline geldiğini söyledi.
Bandırma´ya yapılması planlanan liman ve endüstri bölgesi hakkında da bilgi veren Başkan Uğur, ?Bandırma´da 47 bin dönüm alanı limanı ile beraber organize sanayi bölgesi yapmak istiyoruz. Kapıdağ Yarım Adası´nın sol tarafı Kuzey rüzgarlarına kapalı doğal bir liman oluyor. Zeytin Kanunu ile ilgili olarak bakanlarımız ile görüştük, Türkiye´de endüstri ve teknoloji bölgesi yapacak limanıyla beraber yer yok. En uygunu Bandırma. O bölgede de zeytin var ama sonradan ekilen zeytinler. Bandırma Limanı ve endüstri bölgesi Zeytin Kanunu´ndan muaf edilirse şuanda oraya 30 milyar dolar yatırım yapacak yatırımcı hazır. İnşallah tesis açıldığı zaman vekillerimiz ile beraber gidip sivil toplum örgütleri ile görüşüp Balıkesir´in önünü açacağız. Tarım, hayvancılık, termal, akla gelebilecek tüm madenler var burada? dedi.
Ziyaret sonunda Başkan Uğur tarafından Yazıcı´ya Büyükşehir Belediyesi tarafından darphaneye bastırılan hatıra para, zeytinyağı, Yağcıbedir halısı ve Büyükşehir belediyesi tarafından üretilen baharat ve ürünler hediye edildi. Yazıcı, yapılan çalışmalardan ötürü Başkan Uğur´a teşekkür ederek, tebrik etti.
Ziyarette AK Parti Balıkesir Milletvekilleri Mahmut Poyrazlı, Sema Kırcı, Kasım Bostan, AKP İl Başkanı Hasan Demiraslan, ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri ve parti yöneticileri yer aldı. Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli