Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

AKP aday adayı İhsan Turgut: ?Belediye başkanlığı şikayet değil, hizmet makamıdır?

AKP aday adayı İhsan Turgut: ?Belediye başkanlığı şikayet değil, hizmet makamıdır?

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Bandırma belediye başkan aday adayı İhsan Turgut, Bandırma Gazeteciler Cemiyeti´ni(BGC) ziyaret etti.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Bandırma belediye başkan aday adayı İhsan Turgut, Bandırma Gazeteciler Cemiyeti´ni(BGC) ziyaret etti.
1963 yılında, Malatya´nın Darende ilçesinde doğduğunu, ilkokulu Bandırma Zübeyde Hanım İlkokulu´nda okuduğunu, yıllardan beri Bandırma´da ticaret yaptığını, 50 yıldan beri ticaret yaşamının içinde olduğunu belirten Turgut, ?Eşim Bandırmalıdır. Babamın mezarı da Bandırma´dadır? dedi.
BAŞKANLIĞA HAZIRIM
AKP´de, kurucu parti başkanı İsmail Çolak´ın döneminde politikaya başladığını vurgulayan Turgut, şunları söyledi:
?Kendimi belediye başkanlığına hazır hissediyorum. Sadece bir dönem, yani 5 yıl için belediye başkanlığına adayım. Partimde başkan adaylığı için her adayın şansının eşit olduğunu düşünüyorum. Aday adaylığımı açıkladığım günden bu yana yalnız kendi partimin görüşünü benimseyenlerden değil, CHP´lilerden bile destek alıyorum. Birçok CHP´li, ?Aday gösterilirsen oyumu sana vereceğim´ diyor. Hiçbir görüş ayırmaksızın, her zaman halkın içinde yer alıyorum.?
BANDIRMA İÇİN PROJELERİM VAR
Belediye başkanı seçildiği takdirde Bandırma için önemli projeleri olduğuna işaret eden Turgut, şöyle konuştu:
?Bugüne kadar çok koltuk sattım ama asla koltuk sevdam olmadı. Bu göreve hizmet için talibim. Bandırma´nın kaybettiklerini tekrar kazanması ve yeni hizmetlere kavuşması için elimden geleni yapacağım. Kafamdaki birçok projenin başlarında Bandırma´ya raylı sistemle buluşturmak geliyor. Bu arada Bandırma´ya çok amaçlı bir fuar alanı kazandırmak istiyorum. Göreve gelirsem öncelikle 10 projem var. Ayrıca 5 yıl içinde 50 projeyi gerçekleştireceğim. Bandırma´ya bir Gençlik Merkezi kazandıracağım. Eski Bandırma´nın yakınında bir de yeni Bandırma kuracağım. Bu arada Livatya projesini yaşama geçirerek Bandırmalıları yeniden denizle buluşturacağım.?
BANDIRMA HÂLÂ İL OLABİLİR
Bandırma´nın hâlâ il olabileceğine dikkati çeken Turgut, şu değerlendirmede bulundu:
?Bandırma´nın bugüne dek il olamamasının tek nedeni birlik ve beraberlik içinde bulunamamaktan kaynaklanıyor. Ben inanıyorum ki, Bandırma´nın gak ettiği il unvanını alması ancak ve ancak tek yürek, tek bilek olmaktan geçer. Eğer göreve gelirsem bu birlik ve beraberliği de sağlayacağımıza, Bandırma´yı il yapacağımıza inanıyorum. Bu arada Bandırma´nın şu andaki işsizlik oranı yüzde 6,7. Bu oranı sıfıra düşüreceğiz. ?
ŞİKAYET DEĞİL HİZMET GEREK
Hâlen Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza´nın sürekli Balıkesir Belediyesi´nden şikayet etmesini anlayamadığını vurgulayan Turgut, ?İstenirse hizmet üretmeye hiçbir güç engel olamaz. Sayın Mirza, belediyeyi ağlama duvarı yaptı. Beş yıl belediye başkanı olayım yeter. Bunu kendim için değil, Bandırma için istiyorum. 5 yıl hizmet yapayım, Bandırma´yı taçlandırıp bırakırım. 31 Mart yerel seçiminde 10 yıl önce devrettiğimiz CHP´ye devrettiğimiz Bandırma Belediyesi emanetimizi geri alacağız.? dedi.
AKP Bandırma belediye başkan aday adayı İhsan Turgut, daha önceki yıllarda 7 yıl Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği(MÜSİAD) Bandırma Şube Başkanlığı görevini yürütmüş, 24 ve 25. dönemlerde AKP´den Balıkesir milletvekili aday adayı olmuştu.
Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli