Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Akova; Su ürünleri sektörünü araştıralım

Akova; Su ürünleri sektörünü araştıralım

Su ürünleri sektörünün sorunları Mecliste. CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akova, meclis verdiği araştırma önergesinde su ürünlerinin sorunlarına değindi.

Su ürünleri sektörünün sorunları Mecliste.
CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akova, meclis verdiği araştırma önergesinde su ürünlerinin sorunlarına değindi.
Önergesinde, "Dünya nüfusunun 2021 yılına kadar 680 milyon artacağı, en hızlı büyüme oranlarının Afrika ve Hindistan`da olacağının tahmin edildiğine yer veren Akova, "Bu durum gıdaya olan talebin artmasına sebep olurken, su ürünlerinin kültür ve avlanması dünyanın beslenmesi açısından çok önemli katkılar sağlayacaktır. Balıkçılık dünya nüfusu için önemli bir hayvansal besin kaynağı olduğu gibi gelir getirici ve istihdam yaratan bir sektördür" dedi.
Ülkemizin mevcut su ürünleri üretimi için uygun doğal kaynaklara sahip olmasına ve dünyanın su ürünleri avcılığı potansiyeli açısından önemli ülkeleri arasında bulunmasına rağmen, sektörde lider ülkeler arasında yer almadığını kaydeden Akova, önergesinin devamında şu ifadelere yer verdi:
"Su ürünleri kaynaklarımızdan ekonomik ve sürdürülebilir bir şekilde yararlanmak, üretimini ve ihracatını artırmak, su ürünlerinin kalite ve stoklarının korunmasını ve stokların geliştirilmesini sağlamak, suların kirlenmesini önlemek ve sektörün uluslararası rekabet gücünün artmasını sağlayabilmek için sektörün sorunlarının tespiti, mevcut su ürünleri üretimi politikasının incelenmesi ve sektör üzerinde etkilerinin değerlendirilmesi, su ürünleri sektörünün ekonomiye katkısının ve sektörün mevcut potansiyelinin nasıl artırılabileceğinin tespiti amacıyla bir Meclis araştırmasına ihtiyaç duyulmaktadır." 


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli