Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Akova, çevre planını meclise getirdi

Akova, çevre planını meclise getirdi

CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akova, Balıkesir ve Çanakkale'yi hayati derece de ilgilendiren çevre düzeni planının araştırılıp, incelenmesi için TBMM Başkanlığına Araştırma Önergesi verdi.

CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akova, Balıkesir ve Çanakkale’yi hayati derece de ilgilendiren çevre düzeni planının araştırılıp, incelenmesi için TBMM Başkanlığına Araştırma Önergesi verdi.
Akova, Araştırma Önergesinde şu hususlara değindi: “Balıkesir-Çanakkale 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planının, bölgenin var olan potansiyeline, doğal kaynaklarına, ekolojik dengelerine uygun olarak hazırlanıp hazırlanmadığının incelenmesi, konunun tarafları olan sivil toplum kuruluşları ve bölge halkının yaşanılır bir çevre için beklenti ve isteklerinin değerlendirilmesi; planın katılımcı bir süreç ile yeniden ele alınarak eksikliklerinin ve yanlışlıklarının tespit edilmesi, çevre planlarında yaşanılabilinir ve sürdürülebilinir bir çevre için olması gereken unsurlara dikkat edilerek Balıkesir-Çanakkale 1/100.000 ölçekli çevre planının nasıl olması gerektiğinin araştırılması ve bölgenin var olan dokuya zarar vermeden uzun vadeli kalkınması için gerekli politikaların üretilmesi amacıyla Anayasa’nın 98. ve TBMM İçtüzüğünün 104. ve 105. maddeleri gereği, Meclis araştırması açılmasını arz ederiz.”
Akova, Balıkesir-Çanakkale 1/100.00 ölçekli çevre düzeni planının bölgenin var olan potansiyeli ile uyuşmadığını, önemli tarım arazilerinin maden, enerji, inşaat sektörleri için yatırımlara açılmasıyla uzun vadede doğa, hayvan ve insan sağlığının risk altına gireceğini belirtti.
Akova, özellikle kıyı şeritleri ile Gökçeada ve Bozcaada’nın imara açılması planları ile yoğun bir yapılaşma sürecine girecek bölgenin yaşanılabilinir ve sürdürülebilinir bir çevre olmaktan çıkacağını, doğa katliamlarına dayalı gelişme stratejilerinin uzun vadede bölge halkının aleyhine olacağını, tüm bölgeyi ilgilendiren planların ortak akıl ile tüm paydaşların katılımı ile hazırlanması gerektiğini sözlerine ekledi.



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli