Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Akova, Çadırkent Alanını sordu

Akova, Çadırkent Alanını sordu

CHP Balıkesir Milletvekili Akova, Afet Sonrası İlk Toplanma Yeri' ve ‘Afet Sonrası Çadırkent Alanı'nı sordu.

CHP Balıkesir Milletvekili Akova, Afet Sonrası İlk Toplanma Yeri' ve ‘Afet Sonrası Çadırkent Alanı'nı sordu.
Akova, deprem sonrası halkın toplanacağı alanlarla ilgili hazırlıkların yeterliliği hususunda İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi.
Akova, Afet Sonrası İlk Toplanma Yeri' ve ‘Afet Sonrası Çadırkent Alanı'  hususunda verdiği önergede şu açıklama ve sorulara yer verdi:
Edremit'ten Kepsut'a kadar uzanan fay hattı Kuzey Anadolu Fay Hattına bağlanmaktadır. Kuzey Anadolu Fay Hattı nedeniyle Balıkesir ilinin olası bir deprem de risk altında olduğu uzmanlar tarafından dile getirilmektedir. ‘Afet Sonrası İlk Toplanma Yeri' ve ‘Afet Sonrası Çadırkent Alanı' nın afet gerçekleşmeden belirlenip, gerekli altyapının hazırlanması zorunludur.” Akova bu bağlamda aşağıdaki soruları yöneltti: Balıkesir merkezde ‘Afet Sonrası İlk Toplanma Yeri' ve ‘Afet Sonrası Çadırkent Alanı' belirlenmiş midir? Belirlendiyse adresleri nedir? Balıkesir ilçelerinin her birinde ‘Afet Sonrası İlk Toplanma Yeri' ve ‘Afet Sonrası Çadırkent Alanı' belirlenmiş midir? Belirlendiyse adresleri nedir? Balıkesir'in hangi ilçelerinde ‘Afet Sonrası İlk Toplanma Yeri' ve ‘Afet Sonrası Çadırkent Alanı' belirlenmemiştir ve belirlenmemesinin sebepleri nelerdir? ‘Afet Sonrası İlk Toplanma Yeri' ve ‘Afet Sonrası Çadırkent Alanı' olarak önceden belirlenen yerler, daha sonradan imara açılıp, amacı dışında kullanıma izin verilmiş midir?”



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false