Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Akın´dan huzurevlerinin sorunları araştırma önergesi

Akın´dan huzurevlerinin sorunları araştırma önergesi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın, TBMM Başkanlığına, huzurevleri ile ilgili araştırma önergesi verdi.

Ülkemizde, son yıllarda yaşlı nüfusun, toplam nüfus içindeki oranının sürekli arttığına dikkat çekilen önergede, ?Türkiye İstatistik Kurumu´na(TÜİK) göre, 2015 yılında 65 yaş ve üzerindeki nüfus 6,5 milyona ulaşmıştır. 2014 yılında % 8 olan yaşlı nüfus oranı, 2015´te % 8,2´ye yükselmiştir. Yapılan çalışmalar, 2023 yılında, ülkemizde, yaşlı nüfus oranının % 10´u aşacağını, 2050 yılında ise % 21 oranına ulaşacağını ortaya koymaktadır. Tüm bunlar da gösteriyor ki, toplumumuz, giderek yaşlanan bir görüntü vermektedir. Buna paralel olarak sosyal politikada da ciddi değişme ve yenilenme ihtiyacı ortaya çıkmaktadır. Hızlı kentleşme ile birlikte geleneksel aile yapısının çözülmesi, çekirdek aile ile de yapılanması, tüm aile bireylerinin çalışmak zorunda olması yaşlıları evde yalnızlaştırmaktadır. Yaşlı bakım hizmetlerinin gelişmesi ve yaygınlaştırılması bu şekilde ortaya çıkan ihtiyacı da karşılayacaktır? denildi.
Yaşlı bakım hizmetlerinde sayı, kapasite ve yurt düzeyindeki dağılımın yetersizliğine işaret edilen önergede, yaşlılara hizmette yerel yönetimlere önemli görevler düştüğü vurgulanırken, ülkemizde gittikçe yaşlanan nüfusumuz karşısında ortaya çıkan huzurevi ihtiyacının belirlenerek var olan huzurevlerinin sorun ve sıkıntılarının saptanıp çözüm yolları geliştirilmesi amacıyla meclis araştırması istendi.
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli