Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Akın´dan Albayrak´a soru bombardımanı

Akın´dan Albayrak´a soru bombardımanı

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak´ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Yerli linyit kaynaklarının elektrik enerjisi üretiminde ön plana çıkarılacağı açıklamaları TBMM gündemine taşıyan Akın, Bakan´a şu soruları yöneltti.
?Tarafınızdan yapılan açıklamalarda ülkemizin enerji arz güvenliğini sağlamak amacıyla yerli linyitlerimizin enerji üretiminde devreye alınacağı, bu amaçla çalışmalar yapıldığı belirtilmektedir. Bu konuyla ilgili olarak; Yerli Linyit kaynaklarımızın enerji üretiminde değerlendirilmesi amacıyla yatırımcılar için hangi teşvik ve destekler getirilecektir? Ülkemizin kömür rezervleri bölgelere göre nasıldır? Elektrik üretim santrali kurulabilecek potansiyele sahip linyit sahalarımız hangileridir? Elektrik üretim santrali kurulabilecek sahaların rezervleri nedir? Bu sahalardaki kömürün fiziksel ve kimyasal özellikleri nedir? Bu özelliklere uygun termik santral teknolojisi var mıdır? 1200 kalori ve altında kalorifik değere sahip kömürleri yakacak santral teknolojisi var mıdır? Varsa bu santrallar hangi ülkelerde çalışmaktadır? Ülkemizde 1200 kalori ve altında kalorifik değere sahip kömür yakan kaç santral vardır? Bunlardan ne kadarı ek olarak fuel oil vb. akaryakıt yakmaktadır? Bu santralar da yakılan fuel oil vb. yakıtların birim elektrik üretimi başına maliyeti nedir??
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli