Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Akın´dan 19 Mayıs mesajı

Akın´dan 19 Mayıs mesajı

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, 19 Mayıs Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yazılı basın açıklamasında bulundu.

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, 19 Mayıs Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yazılı basın açıklamasında bulundu.
19 Mayıs´ı ?Emperyalist güçlere karşı verilen ve zaferle sonuçlandırılan Ulusal Kurtuluş Savaşımızın ilk adımı olarak? değerlendiren CHP Milletvekili Akın, mesajının devamında şunları kaydetti: ?19 Mayıs, modern Cumhuriyetimizin, tarihimizin en önemli dönüm noktasıdır. Kurulan Cumhuriyetin korunması ve kollanması görevi Atatürk tarafından Türk Gençliğine verilmiş ve 19 Mayıs ulusal bayram olarak kabul edilmiştir. Türk gençliği bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Ata´sının emanetine Cumhuriyet´e sahip çıkacak, O´nun gösterdiği hedef olan çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkarılması için üstüne düşen görevi yerine getirecektir. Buna yürekten inanıyoruz. Birlik, beraberlik içinde birbirine sevgi ile yaklaşan, iyi eğitim almış, akılla, bilimle, teknolojiyle donatılmış gençlerimiz ülkemizi en iyi şekilde geleceğe taşıyacaktır. Bugün Cumhuriyete ve Cumhuriyetin kazanımlarına karşı olanlar karşılarında bundan önce olduğu gibi bundan sonra da fikri hür, vicdanı hür gençleri bulacaklardır. 24 Haziran´da demokrasiden, hukuktan yana bir Türkiye´nin kapsını yine gençlerimizin iradeleri aralayacaktır. Gençlerimiz onları geleceksizleştiren, umutlarını elinden alan, bilimsel eğitimden mahrum eden tek adam rejimine karşı ?T A M A M? diyecektir. Bu düşüncelerimle 19 Mayıs Atatürk´ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını yürekten kutluyor, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi minnetle anıyorum.?
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Akın Mayıs mesajı
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli