Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Akın söz verdi: Balıkesir’i bilimle sağlam temellere oturtacağız

Akın söz verdi: Balıkesir’i bilimle sağlam temellere oturtacağız

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Balıkesir’in deprem riskine karşı kurulan Balıkesir Deprem Acil Eylem Komisyonu çalışmaları kapsamında Balıkesir meslek odalarını ve Balıkesir Kent Konseyi’ni ziyaret etti.

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Balıkesir’in deprem riskine karşı kurulan Balıkesir Deprem Acil Eylem Komisyonu çalışmaları kapsamında Balıkesir meslek odalarını ve Balıkesir Kent Konseyi’ni ziyaret etti. 
Jeoloji Mühendisleri Odası Balıkesir İl temsilcisi Aysun Aykan ile bir araya gelen Akın, Balıkesir için gerekli önlemleri almak adına hazırlık yaptıklarını söyledi. 
Deprem acılarının Balıkesir’de yaşanmasını kesinlikle istemediklerini paylaşan Akın “Bu süreçte sizlerle işbirliği içinde olacağız, tam istişare edeceğiz. İktidara geldikten sonra yerel seçimlerin ardından Balıkesir’i ve Türkiye’yi hep birlikte bilimle, akılla, mantıkla inşa edeceğiz. Balıkesir’i de Türkiye’yi de her yönüyle sağlam temellere oturtacağız” dedi. 
Jeoloji Mühendisleri Odası Balıkesir İl temsilcisi Aysun Aykan da Balıkesir’in deprem tehlikesi yüksek olduğuna bir kez daha dikkat çekerek “Şehir merkezinden, ilçelerimizden, yerleşim yerlerinden geçen faylar var. Balıkesir genelinde 20 tane diri fayımız var. Binaların diri fay üzerinde yapılmaması gerekiyor denetim eksikliği var” diye konuştu. 
Daha sonra Balıkesir İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Zeki Büyükerdoğmuş ile bir araya gelen Akın, Balıkesir’in birinci derecede deprem bölgesinde bulunduğunu, bu yüzden deprem zararlarını azaltmaya yönelik çalışmalara verilecek önceliğin içinde depreme dayanıksız yapı stokunun bina bazlı saptanması gerektiğini, bu anlamda çalışmalar yapmak istediklerini belirtti. 
Oda Başkanı Zeki Büyükerdoğmuş da mevzuatta sürekli değişiklikler yapıldığına ancak yetkin mühendislik yasa teklifinin 8 yıldır meclis gündeminde olduğu halde yasalaştırılmadığını söyledi. 
Akın, Mimarlar Odası ziyaretinde Oda Başkanı Betül Dikici Balıkesir’in mevcut yapı stokuna dair veri olmaması, Deprem Yönetmeliği’ne uygun olmayan yapıların belirlenmemiş olması, yapılaşmaya uygun olmayan alanların imara açılması, il genelinde deprem riskli alanlar için çalışma yapılmaması gibi etkenlerin Balıkesir için var olan deprem tehdidinin boyutunu arttırdığını söyledi. 
Daha sonra Balıkesir Barosu ve Balıkesir Kent Konseyi’ni ziyaret eden Akın, CHP Balıkesir Deprem Acil Komisyonu olarak çalışmalar hakkında bilgi verdi ve işbirliği içinde çalışacaklarını sözlerine ekledi. 
Haber Merkezi
 



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı