Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Akın, ortak akıl vurgusu yaptı

Akın, ortak akıl vurgusu yaptı

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Türkiye Kent Konseyleri Platformu’nun (TKKP) 29. Genel Kurul Toplantısı’nda,

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Türkiye Kent Konseyleri Platformu’nun (TKKP) 29. Genel Kurul Toplantısı’nda, Türkiye’nin ortak akılla yönetilmesini hayal ettiğini belirterek, “Tek adam rejimi nedeniyle ülkemiz çok sıkıntılı bir hale geldi. Bir kişinin konuşup herkesin susturulmak istendiği bu sistemden ortak akılla kurtulabiliriz. Kent konseyleri bu noktada çok önemli. Herkesin söz hakkının olduğu bir Türkiye’yi birlikte inşa edeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.
Akın, Balıkesir Bandırma’da gerçekleştirilen TKKP'nin Genel Kurul Toplantısı’na katıldı. 
Etkinliğin açılışında konuşan Akın, “CHP’li belediyelerimizde vatandaşa dokunan, yerel yönetimlerle vatandaşları ortaklaştıran projelerden güç alacağımıza inanıyorum. Geçmişten beri bir hayalim var. Türkiye’nin her yerinde mahalle meclisleri olmasını hayal ettim. Dünyanın farklı yerlerinde bunun örnekleri inceledim. İdeolojisi olmayan, devletin korkmadığı mahalle meclislerinin kurulabileceğini düşünüyorum. En ücra mahalledeki vatandaşımız da ihtiyacını, isteğini, özgürce dile getirebilmeli, idarecilere önerebilmeli ve sesini duyurabilmeli.” dedi. 
CHP’li belediyelerin tüm engellemelere karşın başarılı çalışmalara imza attığını dile getiren Akın, şöyle devam etti: “253 belediyemizde her türlü baskıya ve sıkıntıya rağmen başkanlarımız çok önemli işler çıkardı. Pandemide, ekonomik krizde, depremde önemli çalışmalar yaptılar, vatandaşlarımıza dokundular. Aynı zamanda buradan belediye başkanlarımıza bir talimat göndermiş olayım. Tüm başkanlarımız kent konseyleri ile eşgüdüm halinde çalışmalı. Çünkü kent konseyleri sivil toplumun tüm unsurlarının bir arada yer aldığı, her rengin temsil edildiği çok önemli yapılar. Hafta başında belediye başkanlarımıza bir yazı gönderip kent konseyleri ile birlikte yaptıkları ortak çalışmaları raporlamalarını isteyeceğiz. Bugüne kadar gerçekleştirilen projeleri tek tek inceleyeceğiz. 31 Mart’tan sonra daha şeffaf ve yerelde ortak akılla yönetilen bir Türkiye’de buluşmak üzere. Bizler mücadelemizi sürdürüyoruz. Umutsuz değiliz, başaracağız.” 
Bandırma Kent Konseyi Başkanı Serdar Polat, TKKB Dönem Başkanlığı’nı Adana Kent Konseyi Başkanı Haşmet Biçer’den devraldığı toplantıya CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun ve Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık’ın yanı sıra Türkiye’nin dört bir yanından gelen 44 kent konseyi başkanı katıldı. 
Haber Merkezi
 



Anahtar Kelimeler: ortak vurgusu yaptı
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı