Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Akın İMCET’ten seslendi: Madencilikte ulusal bir politikaya ihtiyaç var

Akın İMCET’ten seslendi: Madencilikte ulusal bir politikaya ihtiyaç var

TMMOB Maden Mühendisleri Odası tarafından elli yılı aşkın bir süredir düzenlenmekte olan Uluslararası Madencilik Kongre ve Sergisi'nin (IMCET) 27.si Antalya’da başladı.

TMMOB Maden Mühendisleri Odası tarafından elli yılı aşkın bir süredir düzenlenmekte olan Uluslararası Madencilik Kongre ve Sergisi'nin (IMCET) 27.si Antalya’da başladı. 
4 gün sürecek kongreye bilim insanları, sektörde iş yapan firmalar, imalatçılar, hizmet sağlayıcılar, uzmanlar katılırken, madencilik sektörüne ilişkin güncel konuların tartışılacağı paneller gerçekleştirilecek. Kongrenin açılışında konuşan CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Türkiye’de madencilik sektöründe uygulanan yanlış politikalar nedeniyle doğa ve çevre zenginliğinin talan edildiğini ve insan sağlığının da tehdit altında olduğunu söyledi. 
Yok eden değil var eden, insanı ve doğayı merkezine alan bir madencilik anlayışının Türkiye madenciliğini ayağa kaldıracağını ifade eden Akın, “Yeşil ekonomi artık tüm dünyada bir gerekliliktir. Bu çerçeveden baktığımızda Türkiye’nin enerji ve madencilik alanında yapması gereken çok önemli atılımlar vardır. Dünya’daki değişimler ile Paris İklim Anlaşması ve Avrupa Birliği Yeşil Mutabakatı ile arz güvenliği yaşanmadan yeni bir enerji ekosisteminin dizayn edilmesi gerekliliği de ortadadır.” dedi. 
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından 6 Nisan 2017 tarihinde kamuoyuna sunulan “Milli Enerji ve Maden Politikası”nın milli ve yerli olmaktan da uzak olduğunu vurgulayan Akın şöyle konuştu: “Geldiğimiz noktada uzun vadeli hedef ve öngörüye dayanmayan, ülkemizin kaynaklarının fütursuzca tahrip edildiği, ekosistemin yok sayıldığı ve enerjinin bir sosyal hak olarak görülmediği bir enerji politikası ile karşı karşıyayız. Enerji bir sosyal bir hak olmaktan çıkarılıp, bir para kazanma mekanizması haline dönüştürülmüştür. Hane halkı, esnaf, çiftçi ve sanayici enerji fiyatlarını ödemekte zorlanmaktadır, enerji ulaşılamaz ve enerji faturaları ödenemez olmuştur. Bu çerçevede; Türkiye’nin gerçekten madencilikte ulusal bir politikaya ihtiyacı vardır.” 
Akın, konuşmasını partisinin ulusal madencilik anlayışı ile politikalarını anlatarak tamamladı. 
Haber Merkezi



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı