Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Akın, Doğal Afetler ve Deprem Bakanlığı kurulmasını istedi

Akın, Doğal Afetler ve Deprem Bakanlığı kurulmasını istedi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın; Türkiye’deki deprem gerçeğine uygun olarak acilen Doğal Afetler ve Deprem Bakanlığı’nın kurulması çağrısı yaptı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın; Türkiye’deki deprem gerçeğine uygun olarak acilen Doğal Afetler ve Deprem Bakanlığı’nın kurulması çağrısı yaptı. 
Kadıköy Belediyesi, Çankaya Belediyesi ve Konak Belediyesi arasında sosyal, ekonomik, kültürel alanlarda ve olası afet durumlarında ortak hareket ederek işbirliği sağlamak amacıyla “Kardeş Şehir Protokolü” imzalandı. 
Kadıköy Belediyesi’nde geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen törende konuşan Akın, “İstanbul, İzmir, Ankara’daki metropol ilçe belediyelerimizin ortaya koyduğu siyasi akrabalık sonsuza kadar devam edecek” dedi.  
CHP’li belediyelerin sıkıntılı ve zor zamanlarda vatandaşın yanında yer aldığını ifade eden Akın, “6 Şubat depreminde ilk 2-3 gün mevcut iktidar ne yapacağını şaşırdı. Vatandaşlara ulaşamadı. Koordinasyonsuzluğa bizzat şahit oldum. Büyük bir çaresizlik içinde kalmanın üzüntüsünü yaşadık. 21 yılda topladıkları deprem vergileriyle 1 milyon 250 bin konut yapılabilirdi. Bunu biz değil, uzmanlar ortaya koyuyor. İktidar deprem için toplanan paraları çarçur etti. 21 yıldır bu gerçeği görmediği için 6 Şubat felaketini yaşadık.” dedi.   
AFAD’ın kuruluş amacına uygun bir statüye getirilmesi gerektiğinin altını çizen CHP’li Akın, şöyle konuştu: AFAD’ın İçişleri Bakanlığı bünyesinden çıkaracak, kural koyucu, yönlendirici, koordine edici, destekleyici ve denetleyici olarak yeniden yapılandırılması gerekiyor. Kızılay’ın bir aile şirketi, AK Parti’nin bir kurumu değil, gerçek anlamda özüne dönmesi lazım. Şehirlerin deprem planlarının çok ivedi bir şekilde yapılması gerekiyor. Böylece tüm yapıların süratle gözden geçirilerek, deprem ve sel açısından en riskli bölgelerden başlamak üzere bir kentsel dönüşüm programının derhal uygulanması gerekiyor.”  
CHP'li belediyelerin depremle mücadele kapsamında kentsel dönüşüm için kullanılacağı yurtdışı kredilerine Cumhurbaşkanlığı tarafından onay verilmediğine işaret eden CHP’li Akın, “Bu kadar büyük deprem riski varken ve değerli hocalarımız bu kadar uyarılar yaparken hemen Doğal Afetler ve Deprem Bakanlığı’nın kurulması lazım.” diyerek sözlerine ekledi. 
Haber Merkezi
 



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı