Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Akın, 14 Mayıs’ta iktidara geleceklerini söyledi

Akın, 14 Mayıs’ta iktidara geleceklerini söyledi

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Batı Trakya’da Bulgaristan ve Yunanistan’da yaşayan Türklerle buluştu.

Ahmet Akın, Yunanistan İskeçe’deki Türk Birliği’ni ziyaret ederek, Birlik Başkanı Ozan Ahmetoğlu ve yöneticilerle görüştü. İskeçe’de esnaf ziyaretleri de gerçekleştiren Akın, esnaflarla sohbet etti. 
Akın, daha sonra beraberindeki CHP heyeti ile İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa’yla bir araya geldi. Akın, merhum İskeçe Müftüleri Mehmet Emin Ağa, Ahmet Mete ile İskeçe Müftü Birliği Başkanı Hilmi Hacıhalil ve öğretmen Rasim Hint’in mezarlarını da ziyaret etti. Daha sonra Batı Trakya Türklerinin lideri merhum Dr. Sadık Ahmet’in kurduğu Dostluk, Eşitlik ve Barış Partisi’ni ziyaret eden Akın, partinin Genel Başkanı Çiğdem Asafloğlu ile görüştü. 
İskeçe’den Gümülcine’ye geçen Akın, Gümülcine Türk Gençler Birliği yöneticileriyle bir araya gelerek Birlik Başkanı Sedat Hasan ile sohbet etti. Buradan sonra Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal’ı da ziyaret Akın, ardından Gümülcine’de yaşayan Türklerle bir araya geldi. Akın, Sadık Ahmet’in mezarını ziyaret etti, Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Başkanı Aydın Ahmet’le görüştü. 
Bulgaristan Kırcaali’de tarihi Yedi Kızlar Camii’ni, Mestanlı’da Naim Süleymanoğlu Anıtı, Nuri Adalı Anıtı ve Mestanlı Şehitler Anıtını ziyaret eden Akın’ın Batı Trakya ziyaretlerindeki son durağı, Kırcaali’de düzenlenen iftar programı oldu.  Haber Merkezi
 



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı