Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Akın ve Havutça´dan muhtarlara kutlama

Akın ve Havutça´dan muhtarlara kutlama

CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın, ?19 Ekim Muhtarlar Günü? nedeniyle açıklama yaptı.

CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın, ?19 Ekim Muhtarlar Günü? nedeniyle açıklama yaptı. Yerel yönetimlerin halka en yakın ve demokratik birimler olması nedeniyle muhtarların demokrasi ve halkın katılımı açısından önemli bir role sahip bulunduğunu vurgulayan Akın´ın açıklaması şöyle:
?Kırsal alanda köyler, köy ortamında mahalle muhtarlıkları, halka en yakın birimler olarak demokrasi ve halkın katılımı açısından oldukça önemli bir role sahiptir. Muhtarların demokratik görevlerinin yanı sıra devletin tüm kurumlarını temsil etmeleri sebebiyle, yıllarca devletimizin vatandaşlarıyla iletişimini sağlayan en önemli birimler olmuşlardır.
Tüm bu görevlerinin yanı sıra muhtarlarımızın sorunları da var, biliyoruz ve her fırsatta dile getirerek çözüm arayışında bulunuyoruz. Tebligat Kanunu´ndan kaynaklanan sorunları hakkında kanun teklifi ve soru önergesi vermiş bulunmaktayım. Muhtarlarımızın sorunlarını, sıkıntıların çözmek demek aynı zaman da bu durumdan doğrudan etkilenen vatandaşlarımızın da sorunlarını çözmek anlamına geliyor.
Bu düşüncelerle ´19 Ekim Muhtarlar Günü´nü kutluyor, muhtarlarımıza çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum.
HAVUTÇA´NIN AÇIKLAMASI
CHP Balıkesir Milletvekili Av. Namık Havutça da açıklamasında, şu düşüncelere yer verdi:
?Mahallelerimizin, köylerimizin, yani Balıkesir´in her çeşit ihtiyacını belirleyip tüm kesimlerin, tüm renklerine hizmet sunmak konusunda emeklerini esirgemeyen, bizlerle mahallelerin gelişimi ve değişimi konusunda çözüm ortaklığı yapan, gerek milleti, gerekse devleti temsil gibi önemli bir görevi yürüten, toplumsal barış, özgürlük, eşitlik ve adalet gibi kutsal değerlere sahip çıkan muhtarlarımıza, hizmetleri nedeniyle şükranlarımı sunuyorum.
200 yıla yakındır vatandaşa hizmet faaliyetlerini sürdüren, ülkemizde yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden muhtarlık müessesesi, çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirmektedir.?
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli