Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Akın: ?Türkiye´nin geleceği köylerde?

Akın: ?Türkiye´nin geleceği köylerde?

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Bandırma Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ederek basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

 

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Bandırma Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ederek basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Taşkömürü, bor, rüzgâr ve güneş enerjileri konusunda CHP´nin genel merkez olarak çalıştaylar düzenleneceğini aktaran Ahmet Akın ?Balıkesir doğal enerji kaynakları konusunda çok zengin. 

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Bandırma Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ederek basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Taşkömürü, bor, rüzgâr ve güneş enerjileri konusunda CHP´nin genel merkez olarak çalıştaylar düzenleneceğini aktaran Ahmet Akın ? Balıkesir doğal enerji kaynakları konusunda çok zengin. Güneş, rüzgâr ve su. Balıkesir´de çok imkân var. Bor yeterince değerlendirilmiyor. Hep borla ilgili konuşma yapılır kalır bir el bunu durduruyor. Bor stratejik bir maden. Bunu ham olarak öğütmek bir şey ifade etmiyor. Bizim hedefimiz bundan farklı malzemelerin üretilmesi. Bunu yaparsak ülkeye katma değer sağlarız. Bu konuda da çalıştay planlıyoruz. Yerli milli diyorlar Zonguldak´ta taş kömürü var. Bu rezervimiz var ithal kömür getiriyorlar. Çalıştayların konusunda sonuç bildirgesi yayınlayacağız. ?dedi.
Büyükşehir adaylığı konusunda da açıklamalar yapan Akın, ?Öncelikle örgütün tam mutabakatı olması gerekiyor. Biz Büyükşehir´i kazanırız ve MHP´liler de AK Partililer de mutlu olur. Neden köyler boşalıyor. Köylere destek diyorlar bir şey yok. Balıkesir´in eti meşhur ama bunu marka yapmak gerekli. Bu karda sektöre aktarılmalı. Satın alma garantisi verilmesi gerekli. Bu iktidarın politikası köyleri boşaltmak üzere Türkiye´de 550 bin buzağı ölüyor, ithalatımız da 550 bin yaşatsak ithalata gerek kalmayacak. İcralık, iflaslık çok sayıda insan var. 300 koyun verip 600 bin lira teminat istemek bu milletin aklıyla dalga geçmektir. Cari açıkta en büyük pay enerjiye ait. Devlet kişisel üretimin önünü açmalı, desteklemeli.?diye konuştu.
?BALIKESİR´İ MARKA YAPMALIYIZ?
Halka ulaşma konusunda da bir bahanenin bulunmadığını kaydeden Akın, Balıkesir geneli konusunda şu bilgileri verdi; ?Bu çağda ulaşamadık demek olacak iş değil öncelikle ulaşılabilir ve ulaşır olmamız lazım. Gidemeyeceğimiz, çözemeyeceğimiz sorun yok. Öncelikle halk samimiyetimizi hissettirmemiz lazım. Herkesin kazandığı bir Balıkesir olmalı. Herkes cebine bakıyor. Öncelikle ekonomik sorunları çözmemim gerekli. Büyükşehir Belediyesi tarım ve havyacılığa teminat olabilir. Ürettiklerini alabilir. Çiftçi kendini yalnız hissetmeyecek. Tarım bir tek tüccarın eline kalmayacak. Belediye bu alanda ?ben de varım´ diyecek, bir denge mekanizması olacak. Herkes kazansın ama dengeli kazansın. Balıkesir´i lafta değil gerçekte marka yapmamız lazım. Bunu yapacak güç bizde var. Odak noktamız insan olacak, insanları ayırmayacağız. Verilen destekler hep büyük şirketler için. Türkiye´nin geleceği köylerde, tarımsal üretimdi. Balıkesir´de yoğun bir işsizlik var. Burada işsizliğin olmaması gerekli. Tarım ve hayvancılığa dayalı sanayinin desteklenmesi gerekiyor. Hollanda´da bunun çok güzel örnekleri var. Biz ?köylüde paran kalmaz´ diye yetiştik. Şimdi köylüde para bırakmadılar. Lobiler Türkiye´yi tüketim toplumu haline getirdi. Eskiden her şey ev yapımıydı. Şimdi yoğurt bile hazır. En büyük sorunlardan biri de toprak kaybedilmesi, toprakların ekilmemesi ve satılması. Biz bu ülkeyi bu hale getirenlerden hesap soracağız.?
Haber : Tufan Dalgıç



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli