Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Akın, TBMM Genel Kurulunda konuştu

Akın, TBMM Genel Kurulunda konuştu

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, TBMM Genel Kurulunda her fırsatta Balıkesir´i gündeme taşıyor.

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, TBMM Genel Kurulunda her fırsatta Balıkesir´i gündeme taşıyor.
Genel Kurulda hemen her gün söz alarak görüşlerini anlatan Akın, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılacak 100 lira maaş artışı ile ilgili yasa tasarısının görüşmelerinde söz alarak bu konudaki düşüncelerini aktardı.
Konuşmasında hükümete çeşitli sorular soran Akın, TBMM Genel Kurulunda şunları söyledi: ?Türk-İş tarafından her ay düzenli olarak yapılan ve açıklanan açlık ve yoksulluk sınırı araştırmasına göre Kasım ayında dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 1391 lira yoksulluk sınırı da 4530 liradır. Şimdi getirdiğiniz yasa tasarısı ile emekli aylıklarını 100 lira artırıyorsunuz. Asgari ücreti ise 1300 lira yapacağınızı açıkladınız. Sanırım birkaç gün içinde asgari ücret de ilan edilecektir. Bütün bunları halkımıza büyük bir müjde, bir lütuf olarak sunuyorsunuz. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin çok büyük bir bölümü ile asgari ücretliler zaten açlık sınırının altında gelir elde ediyorlar, bununla yaşamak zorundalar. Bu getirdiğiniz artış onları açlık sınırının bile üzerine çıkarmıyor. Bağ-Kur ve SSK emeklilerinden, Türk-İş tarafından açıklanan açlık sınırı olan 1391 liranın altında aylık alanların sayısı nedir? Verdiğiniz bu 100 lira ile emeklilerimizin sıkıntılarının ortadan kalkacağını gerçekten düşünüyor musunuz??
TBMM Genel Kurulunun bugünkü oturumunda da söz alarak Gönen´de yaşanan ve bir kişinin ölümüne, bir kişinin de yaralanmasına yol açan iş kazasını TBMM gündemine getiren Akın, ölüm yıldönümü nedeniyle İsmet İnönü´yü de andığı konuşmasında şunları kaydetti: ?Bir memlekette namuslu insanlar da en az namuzsuzlar kadar cesur olmadıkça, o memleket için kurtuluş yoktur? sözüyle bugünlerde de yol göstericiliğini sürdüren ikinci cumhurbaşkanımız İsmet İnönü´yü saygı ve özlemle anıyorum. Balıkesir´den son günlerde ardarda üzücü haberler alıyoruz. Dün yine Gönen ilçemizin Havutça Mahallesinde bir iş kazası meydana geldi. Yapılması planlanan rüzgar enerji santrali için konulan hız sensörlerinde meydana gelen iş kazasında bir işçimiz hayatını kaybetti. Bir işçimiz de yaralandı. Hayatını kaybeden işçimize Allah´tan rahmet, yaralı kardeşimize de acil şifalar diliyorum. Hiçbir ölümden, hiçbir iş kazasından ders çıkaramıyoruz. Gerekli önlemleri almıyoruz. Bu kadar ciddi boyutlara ulaşan ölümlü iş kazaları ?fıtrat? a havale edilerek geçiştirilemez. İş kazalarının bu derece yüksek boyutlara gelmesinin ardındaki temel nedenin kuralsız, güvencesiz, sendikasız ve kayıtsız çalışma olduğunu biliyoruz. Bu çalışma şeklinin AKP döneminde özellikle teşvik edildiğine ve yaygınlaşarak arttığına tanık olduk. Hükümet bir an önce iş kazalarını ve iş kazalarında ölümleri önleyecek etkili adımları atmak zorundadır.?
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı