Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Akın, soru önergelerine cevap verilmemesinden yakındı

Akın, soru önergelerine cevap verilmemesinden yakındı

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, cevaplandırılmayan soru önergelerini sordu.

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, cevaplandırılmayan soru önergelerini sordu.
Bugüne kadar Enerji Bakanı Berat Albayrak´ın cevaplandırması istemiyle çok sayıda soru önergesi verdiğine değinen Akın, ?Bir kaçı dışında soru önergelerime yanıt verilmedi. TBMM Başkanı gereğini yapıp verilen tüm soru önergelerinin süresi içerisinde cevaplan-dırılmasını sağlaması gerekmektedir? dedi.
TBMM Web sitesinde yer alan bilgilere göre Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak tarafından yanıtlandırılması istemiyle 1 Kasım genel seçimlerinden 10.06.2016 tarihine kadar milletvekilleri tarafından toplam 265 adet yazılı ve sözlü soru önergesi verildiğini kaydeden Akın, ?Verilen soru önergelerinden sadece 61 adedine süresi geçtikten sonra yanıt verilmiş, süresi içerisinde yanıt verilen soru önergesi ise hiç bulunmamaktadır. TBMM´nin den-etim yolları Anayasa´da ve TBMM İçtüzüğünde düzenlenmiştir.? dedi.
Akın, konuyla ilgili şu soruları yöneltti: ?Anayasa ve TBMM İçtüzüğünün açık hükümlerine rağmen milletvekilleri tarafından verilen soru önergelerinin çok büyük bir bölümüne yanıt vermiyor olmanızın nedeni nedir? Soru önergelerine yanıt vermenizi sağlamak üzere TBMM Başkanlığı tarafından süresi içerisinde yanıtlamadığınız soru önergeleri için TBMM İçtüzüğünün 99. Maddesi uyarınca şimdiye kadar şahsınıza kaç adet dikkat çekme yazısı gönderilmiştir? Gönderilen bu yazıların ne kadarının gereğini yerine getirdiniz? Soru önergelerine yanıt vermeyerek TBMM´nin denetim yetkisini işlevsizleştirmeyi mi amaçlamaktasınız??
Haber Merkezi



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli