Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Akın, orman yangınlarının rantsal olduğunu iddia etti

Akın, orman yangınlarının rantsal olduğunu iddia etti

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, 17 Ağustos´ta meydana gelen Ayvalık Şeytan Sofrası mevkiindeki yangınla ilgili Meclis Araştırma önergesi verdi.

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, 17 Ağustos´ta meydana gelen Ayvalık Şeytan Sofrası mevkiindeki yangınla ilgili Meclis Araştırma önergesi verdi.
Akın, önergesinde Bakan Veysel Eroğlu´nun orman yangınlarının % 87´sinin insanlardan kaynaklı olduğunu sözlerini hatırlatarak yangınların araştırılmasını istedi.
Akın, ayrıca turizm bölgelerinde çıkan yangınların, koruma alanlarını yasal düzenlemelere uygun hale getirilerek imara açmak için bir yöntem olduğunu dile getirdi.
Akın, önergesinde şunları kaydetti: ?Anayasa tarafından orman suçu işleyenlerin affa bile uğramayacağı açıkça belirtilirken bugün ülkemizin dört bir tarafındaki ormanlar yakılmakta ve sabotaj ihtimali bulunmasına karşın gerekli incelemeler yapılmamaktadır. Orman Genel Müdürlüğü´nün 21/08/2017 tarihli verilerine göre toplam 1428 adet yangın çıkmış ve toplamda 7988 hektarlık bir alan yangına maruz kalmıştır. Özellikle bu yerlerin turizm bölgesi olması akıllara kundaklamanın imar izninin önünü açmak için yapıldığını getirmektedir. Ayvalık Şeytan Sofrasındaki tabiat parkının en güzel noktasının imara açılmasını yargı durdurma kararı almıştır. 17 Ağustos´ta çıkan yangın tam da yargının imar izni vermediği noktada çıkmıştır ve çok büyük bir alan kül olmuştur. Bu bir tesadüf değil, koruma alanlarını yasal düzenlemelere uygun hale getirmek için bir yöntem haline gelmiştir. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu 7 Temmuz tarihli açıklamasında yangınların çıkış sebebi ise için ?% 87´si insan kaynaklı, insanlar tarafından çıkarılıyor maalesef´ ifadelerini kullanmıştır. Yaz aylarında çıkan orman yangınlarının mevsimsel etkilerden kaynaklı olmadığı bakan beyin verileriyle netleşmiştir. Bu bağlamda orman yangınlarının nedenlerinin araştırılması ve bu bölgelerdeki ekolojik zararın tespiti amacıyla Meclis Araştırması açılmasını arz ve teklif ederiz.? Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli