Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Akın, iktidarın enerji politikalarını eleştirdi

Akın, iktidarın enerji politikalarını eleştirdi

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, TBMM Genel Kurulu´nda ?yüksek doğalgaz faturaları? araştırma önergesi üzerine CHP Grubu adına konuştu.

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, TBMM Genel Kurulu´nda ?yüksek doğalgaz faturaları? araştırma önergesi üzerine CHP Grubu adına konuştu.
İktidarın enerji politikalarını eleştiren Akın, 24 Haziran seçimleri öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın "Biz ithalatı durduracağız. Bizim bütçemizde cari açık varsa bunun en önemli sebeplerinden bir tanesi enerji ithalatıdır" dediğini hatırlattı.
Akın, ?Arkadaşlar, sizin iktidara geldiğiniz zaman dışa bağımlılık % 67´ydi, şimdi % 77´ye dayandı. Gerçekten doğru yolu bulmanız gerekiyor çünkü sizin istikrarsız politikalarınız bizim halkımızı zor durumda bırakıyor.? diye konuştu.
Doğalgaz fiyatlarının Dünya ve Avrupa´da düştüğü dönemlerde Türkiye´de arttığına dikkat çeken Akın, bunun nedeninin Rusya ile yapılan doğalgaz anlaşması olduğunu söyledi.
Akın, şöyle devam etti: ?Türk Akım Projesi yaptınız, sadece adında "Türk" var, sadece adında. Bütün Avrupa´ya doğalgaz satılıyor. Peki, biz ucuz mu alıyoruz? Hayır. Tam tersine, önceden anlaşmaları yaptığımız için yine kazığı vatandaşa yediriyorsunuz. Neden? Fiyatı önceden belirlemişsiniz. İşin başı da şu: Yaptığınız dış politika, enerji politikaları zaten bitik durumda. Dış politikada bir tarafta Rusya, bir tarafta Amerika´nın elinde oyuncak olduğunuz için maalesef kimseye bir şey söyleyecek bir hâliniz kalmadı.?
Vatandaşların doğalgaz ve elektrik kullanımında tasarrufa gittiğini belirten Akın, ?Halkımız evlerinde bir odaya girmiş, battaniyeleri üzerine çekmiş, doğal gazı, elektrikleri kapatmış durumda. Güneydoğu Anadolu´ya falan gitmenize de gerek yok, Balıkesir´e de gelip bakabilirsiniz çünkü insanlarda artık para ödeyecek bir güç kalmadı. Zaten ne olsa vatandaşın üstüne yüklediğiniz için doğal gaz fiyatları da zam üstüne zam aldığı için artık insanlar bunu farklı yollarla çözmeye gidiyorlar. Ne yapıyorlar? Odalarına soba ?Biz asgari ücrete jest yaptık, 2.324 lira oldu.´ Elektrik ile doğalgaz faturasının toplamı tam 715 lira. 2.324 lira alacak, bunun 715 lirasını enerji faturasına harcayacak.? diyerek sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı