Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

Akın, Hükümetin ülke ekonomisini düşünmek gibi bir derdi yok

Akın, Hükümetin ülke ekonomisini düşünmek gibi bir derdi yok

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Resmi Gazete´de 20 Ocak 2018´de yayımlanan

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Resmi Gazete´de 20 Ocak 2018´de yayımlanan ?Son Kaynak Tedarik Tarifesinin Düzenlenmesi Hakkında Tebliğ´ kapsamında Nisan 2018´den itibaren yüksek tüketimli sanayi kuruluşlarına, normal sanayi tarifesi yerine yeni formülle belirlenen tarifeden fatura kesilecek olması ve bunun faturalara % 27 zam olarak yansıyacak olması hakkında açıklama yaptı.
Akın, ?Amacı dağıtım şirketlerinin karına kar katmak olan hükümetin hedefinde bu kez Organize Sanayi Bölgeleri var. Hükümetin uygulamaya koyduğu bu tarifeyle pek çok yatırımcı Türkiye´den çekilecektir, bu ekonomimiz için büyük risk oluşturacaktır? dedi.
Akın, açıklamasında şunları kaydetti: ?Elektrik piyasasını özelleştirirken ucuzluk, kalite ve şeffaflık söylemlerini dillerine doluyorlardı şimdi piyasada tam tersi bir durum söz konusu, elektrik fiyatları pahalılaştığı gibi dağıtım şirketlerine kar ettirmek amacıyla, hem hane halkının faturalarında türlü oyunlar çeviriyorlar hem de Organize Sanayi Bölgeleri´nde. Şimdi de 20 Ocak 2018´de yayımlanan ?Son Kaynak Tedarik Tarifesinin Düzenlenmesi Hakkında Tebliğ? kapsamında 1 Nisan´dan itibaren büyük sanayiciler ve OSB´lerde kullanılan elektriğe yüzde 27 zam gelecek. Amacı dağıtım şirketlerinin karına kar katmak olan hükümetin hedefinde bu kez Organize Sanayi Bölgeleri var. Hükümetin uygulamaya koyduğu bu tarifeyle pek çok yatırımcı Türkiye´den çekilecektir, bu ekonomimiz için büyük risk oluşturacaktır. Türkiye´de yatırım yapmamak, yatırım yapmaktan karlı hale gelecektir. Her fırsatta dünyanın en ucuz elektriğini kullanıyoruz diyerek manipülasyon yaratsalar da gerçekler ortadadır. Elektrik piyasası bir kamu hizmeti olmaktan çıkmış dağıtım şirketlerine kar sağlanan bir alan haline gelmiştir. Bu hükümetin ülke ekonomisini düşünmek gibi bir amacı yoktur.? Haber Merkezi



  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı