Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Akın, hükümeti süt krizi konusunda ısrarla uyarıyor

Akın, hükümeti süt krizi konusunda ısrarla uyarıyor

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın´ın gündeminde yine süt krizi vardı.

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın´ın gündeminde yine süt krizi vardı.
Bilindiği gibi Ahmet Akın daha önce de TBMM Genel Kurulunda söz alarak konuyu gündeme getirmiş, bu konuda soru önergesi vermiş, konuyla ilgili olarak Meclis Araştırması açılması için Araştırma Önergesi vermiş ve bir de basın açıklaması yapmıştı.
Genel olarak hayvancılığın, özel olarak ta süt üreticiliğinin yaygın olarak yapıldığı Balıkesir´in milletvekili olarak Ahmet Akın bu konunun peşini bırakmayacağını gösterdi.
Akın´ın TBMM´de yaptığı konuşmasından önemli notlar: ?Seçim bölgem Balıkesir´in ekonomisinde tarım ve hayvancılık çok önemli bir yer tutmaktadır. Ancak üreticilerimiz çok ciddi sıkıntılarla karşı karşıyadırlar. Uzunca bir süredir ürettikleri sütleri belirlenen fiyatın altında satmak zorunda kalıyorlar, sattıklarının da parasını alamıyorlar. Hayvancılık sektöründe uygulanan politikalar halkımızı perişan etti. Gittiğim her ilçede, köyde en çok bu konuda şikayet alıyorum. Aynı şikayetlerin AKP milletvekillerine de geldiğini biliyorum. Ayrıca bu sorunun sadece Balıkesir´le sınırlı olmadığı tüm Türkiye´de yaşandığı da ortada. Dün Balıkesir´de süt üreticilerimizin feryatlarını ilgililere duyurabilmek için ?Süt Dökme? eylemi yapıldı. Girdi fiyatları karşısında süt fiyatlarının düşük olması nedeniyle üreticilerimiz süt ineklerini kasaplık olarak satıyorlar. İthalata dayalı hayvancılık politikası iflas etmiştir. Artık akıllı uslu, hayvancılık sektörümüzün ve halkımızın yararını düşünen politikalar uygulanması için hükümeti acilen göreve çağırıyorum.? Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false