Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Akın, hükümeti Meclis Başkanlığına şikayet etti

Akın, hükümeti Meclis Başkanlığına şikayet etti

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Türkiye Büyük Millet Meclisi 24. Yasama Dönemi Faaliyet Raporunda yer alan bilgilere göre, bu dönemde toplam 8.635 verilen sözlü soru önergelerinin 2.134´ünün cevaplandırıldığını belirterek, ?% 25´i yanıtlandırılmış.

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Türkiye Büyük Millet Meclisi 24. Yasama Dönemi Faaliyet Raporunda yer alan bilgilere göre, bu dönemde toplam 8.635 verilen sözlü soru önergelerinin 2.134´ünün cevaplandırıldığını belirterek, ?% 25´i yanıtlandırılmış. % 75´ine ise yanıt verilmemiştir.? dedi.
CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın´ın bütçe görüşmeleri sırasında, soru önergelerinin zamanında yanıtlandırılmaması veya hiç yanıtlanmaması ile ilgili Meclis Başkanlığına soru yöneltti.
?Yasama faaliyetleri gibi denetim faaliyetleri de TBMM´nin en önemli fonksiyonlarındandır? şeklinde konuşan Akın, ?Milletin bize verdiği denetim yetkisini kullanarak vermiş olduğumuz soru önergeleri Hükümet tarafından ya hiç yanıtlanmıyor; ya da süresi ve gündemi geçtikten sonra yanıtlandırılıyor. Bu soruların yanıtlandırılmasını sağlamak TBMM Başkanlığının görevidir. TBMM 24. Yasama Dönemi Faaliyet Raporunda yer alan bilgilere göre 24. Dönemde toplam 8.635 sözlü soru önergesi verilmiş, bunlardan sadece 2.134 adedi, yani sadece % 25´i yanıtlandırılmış. % 75´ine yanıt verilmemiş? diye konuştu.
Aynı dönemde 68 bin 784 yazılı soru önergesi verildiğini, bunların 13 bin 970´inin süresi içerisinde yanıtlandırıldığını, 24 bin 771´inin süresi geçtikten sonra yanıtlandırıldığı bilgisi veren Akın, süresi içerisinde yanıtlandırılan yazılı soru önergesi oranının % 20 olduğunu ifade etti.
Akın, önergesinde şu sorulara yer verdi: ?TBMM Başkanlığı olarak halkımızın milletvekillerine verdiği denetim yetkisini tam olarak kullanmasını sağlayacak bir önlem alacak mısınız? Yoksa AKP hükümeti denetimden hoşlanmıyor, kendisini her şeyin üzerinde görüyor, biz de bu anlayıştayız denetime gerek yoktur görüşünde misiniz??
Haber Merkezi



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı