Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Akın, ?Hayır? demek huzur, demokrasi ve hukuk devleti demektir

Akın, ?Hayır? demek huzur, demokrasi ve hukuk devleti demektir

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, referandum çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.

Cuma gününü Edremit´e ayıran Akın, burada partisinin ilçe örgütü ve Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka ile birlikte esnaf ziyareti ve halk sohbetleri gerçekleştirdi.
Akın yaptığı açıklamada ?Biliyorum ki Edremit Cumhuriyete ve Demokrasiye sahip çıkacaktır. Sokak sokak dolaşıp anlatıyoruz. Anayasa değişikliğinin neler getireceğini anlatıyoruz. Memnuniyetle görüyorum ki Edremit´li hemşerilerim çok duyarlılar. Çok ayrıntılı incelemişler, tehlikenin farkındalar. İşte bu yüzden iktidar bunun tartışılmasından korkuyor. Çünkü anayasa değişikliğine vatandaşımız sıcak bakmıyor. Huzurunun bozulacağını biliyor. Bunun istikrar yerine işsizlik ve yoksulluk getireceğini görüyor. Yolsuzluğun hızlanacağını biliyor? dedi. Cumartesi günü ise Bostancı mahallesini ziyaret ederek kahvede oturanlarla bir süre sohbet eden Akın, daha sonra Çanakkale Savaşı kahramanı Seyit Onbaşı´nın köyü olan Kocaseyit´e geçerek Seyit Onbaşı´yı anma törenlerine katıldı.
Akın, burada yaptığı konuşmada ?Bugün burada Kocaseyit´in torunları ile bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum. Tarihin akışını değiştiren, Cumhuriyetimizin önsözü olarak kabul ettiğimiz Çanakkale zaferinin kahramanlarından Kocaseyit´in köyünde onu anıyoruz. Çanakkale´yi geçilmez kılan azim ve kararlılık Cumhuriyet´e giden yolun başlangıcı olmuştur. O azim ve kararlılığı gösteren atalarımızın torunları olarak biz de vatanımızı ve Cumhuriyetimizi koruma kararlılığımızı gösteriyoruz. Başta Mustafa Kemal Atatürk, hemşerimiz Kocaseyit olmak üzere şehit düşen ve gazi olan Çanakkale kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyor, şükranlarımı sunuyorum? dedi.
Kocaseyit´in mezarı başında dua okuduktan sonra Kocaseyit´lilerle bir süre sohbet eden Akın, daha sonra oradan ayrılarak partisinin Gömeç İlçe Örgütü ve İl Örgütü ile birlikte Hacıhüseyinler Köyüne geçerek akşam saatlerinde bir kahve toplantısı gerçekleştirdiler.
Kahvede toplanan hemşerilerine seslenen Akın ?Bu ülkeyi kuran atalarımız, Çanakkale´de ve Kurtuluş Savaşının cephelerinde canları, kanları pahasına mücadele veren dedelerimiz ülkemizin yönetim biçimini tek adam yönetiminden çıkarıp, parlamenter sistem olarak belirlemiştir. Tüm çağdaş ülkelerde olduğu gibi parlamenter sistem ülkemizin de gelişmesinin, kalkınmasının, bir arada huzur içerisinde yaşamasının güvencesi olmuştur. Şimdi iktidar hırsına yenik düşenler yeniden tek adam rejimi getirmek istiyorlar. Sizden rica ediyorum. 16 Nisan´da oy kullanırken çocuklarımızın, torunlarımızın geleceğini düşünün. Verilecek her ?hayır? oyu güzel ülkemizin hayrına olacaktır. Hayır demek huzur demektir, barış demektir, refah demektir, demokrasi demektir, hukuk devleti demektir? diyerek sözlerine ekledi.

Haber merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false