Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Akın, Gönen Çayındaki kirlilik nedeninin araştırılmasını istedi

Akın, Gönen Çayındaki kirlilik nedeninin araştırılmasını istedi

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Gönen Çayının Balıkesir´in önemli akarsularından biri olduğu belirtip, Gönen Ovasının en önemli su kaynağı olan Gönen Çayının son yıllarda su kirliliği ile gündeme geldiğini açıkladı.

CHP Milletvekili Akın, Gönen Çayındaki insan ve çevre sağlığını tehdit eden kirliliğin ve nedenlerinin tespit edilmesi, gerekli önlemlerin alınması ve sorunun çözümü için öneriler geliştirilmesi amacıyla Meclise Araştırma Önergesi verdi.
Akın, önergesinde şu ifadelere yer verdi: ?Gönen Çayı Balıkesir´in önemli akarsularındandır. Marmara Denizinin güneyinde yer alan Gönen Çayı Güney Marmara Bölümünün Susurluk Çayından sonra ikinci büyük akarsuyudur. Gönen Ovasının en önemli su kaynağı olan Gönen Çayı son yıllarda su kirliliği ile gündeme gelmektedir. Bölgede kurulu sanayi tesislerinin atıklarından kaynaklı olduğu iddia edilen su kirliliğinin Gönen´lileri endişelendiren boyutlara ulaştığı gözlenmektedir. TÜBİTAK başta olmak üzere bazı kuruluşların Gönen Çayına ilişkin yapmış oldukları incelemelerde kirliliğe dair önemli bulgular tespit ettikleri bilinmektedir. TÜBİTAK tarafından 2013 yılında yapılan bir çalışmada Gönen Çayında ağır metal kirliliğinin yüksek olduğu tespit edilmiştir. Gönen Çayındaki kirliliğin su canlıları başta olmak üzere çevre ve insan sağlığını ciddi manada tehdit eder boyutlara geldiğine tanık olmaktayız. Gönen Çayındaki insan ve çevre sağlığını tehdit eden kirliliğin ve nedenlerinin tespit edilmesi, gerekli önlemlerin alınması ve sorunun çözümü için öneriler geliştirilmesi amacıyla Anayasanın 98, TBMM İç Tüzüğünün 104 ve 105. maddeleri uyarınca bir Meclis Araştırması açılmasını arz ve teklif ederiz.? Haber Merkezi



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli