Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Akın, enerji zirvesinde

Akın, enerji zirvesinde

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın ?Yenilenebilir Enerji Zirvesi? ne katıldı.

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın ?Yenilenebilir Enerji Zirvesi? ne katıldı.
CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Yeni Arayışlar Girişimi Platformu (YAPDER) tarafından düzenlenen ?Yenilenebilir Enerji Zirvesi? toplantısına katıldı. 6 Şubat günü İstanbul Taksim Elite World Hotel´de düzenlenen toplantıya tüketici derneği temsilcileri, enerji alanında faaliyet gösteren özel sektör temsilcileri, akademisyenler ve gazeteciler katıldı.
Yenilenebilir enerji kaynaklarının ülkemizdeki durumunun, gelişmesinin önündeki engellerin, olanakların konuşulduğu, tartışıldığı toplantıda CHP Milletvekili Akın, bu konuda partisinin görüşlerini ve enerji politikalarını anlattı.
Akın, burada yaptığı konuşmada ?Ülkemiz enerjide dışa bağımlı durumda. Ayrıca fosil kaynaklara da yüksek oranlarda bağımlılığımız söz konusu. Ülkemizi bu bağımlılıktan çıkarmanın, enerji arz güvenliğimizi sağlamanın yolu yerli ve yenilenebilir, temiz enerji kaynaklarımızı devre almaktan geçmektedir. Biz CHP olarak bu yönde bir enerji politikası benimsiyoruz. Yenilenebilir enerji kaynakları konusunda zengin bir potansiyele sahip olan ülkemizin bu potansiyelinin değerlendirilmesinden yanayız. Hali hazırda fosil kaynaklara ve ithal kaynaklara bağımlı olarak yürütülen enerji politikasından vazgeçilmesini, yenilenebilir enerjinin, enerji üretimimiz içerisindeki payının artırılmasını öneriyoruz.? dedi. Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Akın enerji zirvesinde
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı