Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Akın, elektrikte kayıp-kaçak bedelinin iptalini istedi

Akın, elektrikte kayıp-kaçak bedelinin iptalini istedi

Bu kanun kabul edilirse, elektrikte kayıp ve kaçaktan sorumlu olmayan vatandaşların sırtından yük kalkacak.

Bu kanun kabul edilirse, elektrikte kayıp ve kaçaktan sorumlu olmayan vatandaşların sırtından yük kalkacak.
CHP Milletvekili Ahmet Akın, ?Elektrikte kayıp kaçak konusunun nedeni sorumlu vatandaşlarımız değildir, bu bedel onlara ödetilemez? dedi.
CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, elektrik faturalarındaki kayıp kaçak bedelinin kaldırılması için kanun teklifi verdi.
Bilindiği gibi, elektrik dağıtım sisteminde oluşan kayıp kaçağın bedeli elektrik tüketicilerinden tahsil edilmekte ve bu da bir dizi tartışmaya ve davalara konu olmaktaydı.
CHP Milletvekili Ahmet Akın, bu tartışmaları sonlandıracak şekilde kayıp kaçak bedeli ile sayaç okuma bedellerinin elektrik faturalarına yansıtılmasını engelleyecek bir kanun teklifi hazırlayarak TBMM Başkanlığına sundu.
Akın, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada: ?Maliyetlerin düşürüleceği ve dolayısıyla fiyatların da aşağı çekileceği iddiasıyla elektrik sektöründe yapılan özelleştirmeler amaçlanan sonuca hizmet etmemiştir. Tersine halkımızın elektrik enerjisi gideri daha da artmıştır. Artmaya da devan etmektedir. Bu yılbaşında sabahın olmasını bile beklemeden elektriğe zam yapıldı. Kendi tükettiği elektrik enerjisiyle ilgisi olmayan kimi bedeller de halkımızın sırtına yüklenmektedir. Elektrikte kayıp kaçağın sorumlusu faturasını düzgün ödeyen sorumlu vatandaşlarımız değildir. Bu alanda gerekli yatırımı, bakım onarımı ve denetimleri yapmayanlar sorumludur. Açılan davalar nedeniyle yargı da bu uygulamayı adaletsiz bulmuş ve vatandaşlarımızın lehine kararlar vermiştir. Ancak AKP hükümeti ısrarla bu uygulamayı sürdürüyor. Hatta mahkemelerin bu konuda kararlar vermesini engelleyecek, vatandaşlarımızın hak arama yollarını kapatacak yasal düzenleme yapma girişimlerinde bulunuyor. Halkımızın cebinden haksız yolla para alınmasına yol açan bu uygulama daha fazla sürdürülemez.?
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false