Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Akın, elektrik tarifesindeki çelişkileri gündeme getirdi

Akın, elektrik tarifesindeki çelişkileri gündeme getirdi

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanına 2017 yılının ilk çeyreğinde uygulanacak elektrik tarifesindeki çelişkileri sordu.

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanına 2017 yılının ilk çeyreğinde uygulanacak elektrik tarifesindeki çelişkileri sordu.
Akın, önergesinde şunları kaydetti: ?EPDK 29.12.2016 tarihindeki toplantısında 2017 yılının ilk çeyreğinde uygulanacak elektrik tarifesini belirlemiş ve yayınlamıştır. EPDK konuyla ilgili olarak kamuoyuna yaptığı açıklamada 2017 yılı için elektrik satış tarifelerinde herhangi bir artış yapılmadığını açıklamıştır. Yayınlanan tarife tablosuna göre 01.01.2017 tarihinden itibaren uygulanacak elektrik satış tarifesinin ?Perakende Tek Zamanlı Enerji Bedeli?nde indirim yapılmıştır. Aynı tarife tablosunda dağıtım bedeli kaleminde artış yapıldığı için enerji bedelinde yapılan indirim faturaya yansıtılmamıştır. Bu konuyla ilgili olarak; Elektrik tarifelerinde enerji bedelinde yapılan indirimin tüketicilerin faturasına indirim olarak yansıtılmayışının nedeni nedir? Elektrik faturalarında dağıtım şirketlerinin kasasına giden dağıtım bedelinin artırılmasının nedeni nedir? EPDK´nın elektrik tarifelerine ilişkin kararlar alırken halk yararı yerine şirketlerin yararını ön plana almasının nedeni nedir? 2016 yılında tahsil edilen dağıtım bedelinin ne kadarı dağıtım firmalarına, ne kadarı TEİAŞ´a aktarılmıştır? 01.01.2017 tarihinden itibaren geçerli olan elektrik tarifesine göre tüm cadde, bulvar, meydan, yürüyüş yolu, trafik sinyalizasyonu, kamuya ait park bahçe ve ören yerleri ibadethaneler ile sınır aydınlatmalarını kapsayan genel aydınlatma tarifesine % 21,3 oranında zam yapılmıştır. Bedeli ilgili bakanlıklar ve belediyelerin bütçelerinden, yani halkımızın ödediği vergilerken karşılanan genel aydınlatma tarifesindeki bu fahiş artışın nedeni nedir? 2016 yılında elektrik faturaları üzerinden dağıtım bedeli kalemi içerisinde yer alan kayı- kaçak bedeli tahsilatı ne kadar olmuştur? Bu bedelin dağıtım firmalarına göre dağılımı nasıldır??
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli