Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Akın, eğitim kadrolarının yer değişiminden rahatsız

Akın, eğitim kadrolarının yer değişiminden rahatsız

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, proje okul olarak seçilen kurumların eğitim kadrolarının dağıtıldığını öne sürdü.

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, proje okul olarak seçilen kurumların eğitim kadrolarının dağıtıldığını öne sürdü.
CHP Balıkesir Milletvekili Akın, ?İktidar partisi AKP´nin eğitimde yarattığı sıkıntılara bir yenisi daha eklendi. Ülkemizde öne çıkmış, gelenek oluşturmuş, başarısını kanıtlamış okulların eğitim kadrosuna müdahale ediliyor.? Dedi.
Ülke genelinde sayıları 155´i bulduğu söylenen lisenin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından proje okul olarak ilan edildiğini hatırlatan Akın, ?Buralara sınavla, başarısını kanıtlayarak atanmış olan, sayıları 7 binlere ulaştığı belirtilen öğretmenler başka okullara tayin ediliyor, onların yerine Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hangi kriterlere göre belirlendiği bilinmeyen, tamamen keyfi yöntemlerle seçilen öğretmenler atanıyor. Hem de eğitim öğretim yılı başlamışken.? diye konuştu.
Akın, eğitim kadrolarının yerlerinin değişimi nedeniyle yaptığı açıklamasını şöyle sürdürdü: ?Ülkemizin en köklü eğitim kurumlarında yapılan ve ne amaca hizmet ettiği anlaşılamayan bu uygulama kabul edilemez. Nitekim öğrenciler, aileleri ve eğitim sendikaları bu uygulamaya karşı çıkarak, uygulamayı protesto ediyorlar. Sendikalar bu amaçla davalar açmış durumdalar. Her gün bu okulların öğrencileri ve velileri biz milletvekillerini arıyorlar, faks çekiyorlar, mail atıyorlar. Bu işe bir çözüm bulun öğretmenlerimiz çocuklarımızdan ayrılmasın diyorlar. Bu okullarda görevli başarısını ve yeteneğini kanıtlamış öğretmenlerin yerine haklı olarak torpilli öğretmenlerin atanacağını düşünüyorlar. İlimiz Balıkesir´de Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi de aynı kapsamda proje okul olarak ilan edilmiş bulunmaktadır. Bize verilen bilgiye göre okulda görevli öğretmenlerin % 90´ının değişmesi söz konusu. Bu değişikliğin eğitim öğretim başladıktan sonra olacak olması ayrıca öğrenciler için sakıncalar yarattığı da ortadadır. Oturmuş bir eğitim sistemini yürütmekte olan, okulun ruhunu, geleneğini bilen öğretmenlerin okuldan uzaklaştırılması eğitimde çok ciddi aksamalara yol açacaktır. Aileler ve öğrenciler bu okullara bir takım cemaat ve tarikatlara mensup öğretmenlerin atanacağı endişesini yaşıyorlar. Milli Eğitim Bakanlığı, başarısını ispat etmiş başta Balıkesir Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi olmak üzere, ülkemizin diğer yerlerindeki proje okulların deneyimli ve başarılı öğretmenlerini öğrenci-lerinden ayırma, okullarından uzaklaştırılma uygulamasından derhal vazgeçmelidir.?
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false